ISBAŞ hedef büyüttü

17 Ağustos 2015 18:53

Göreve geldiği günden bu yana farkını hissettiren ISBAŞ Genel Müdürü Ömer Tahir Gürakan, günlük üretimi 2 katına çıkardıklarını bildirdi. Hedef; Tam kapasite üretim ile Ege, Doğu Akdeniz ile İç Anadolu pazarına hakim olmak.

Isparta Belediyesinin en büyük şirketi olan ISBAŞ’ta direksiyona geçen Ömer Tahir Gürakan, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’la birlikte ilimize büyük katkı sağlıyor. Göreve geldiği günden bu yana fabrikada üretimi 2 katına çıkaran ve kısa vadede önemli hedefler ortaya koyan Gürakan, şirketin Pazar payını artırmaya kararlı.

İŞGÜVENLİĞİ

ISBAŞ’ın daha da büyüterek şehre katkısını maksimuma çıkarmak istediklerini ifade eden Gürakan, hedeflerini şu şekilde sıraladı; ‘’ISBAŞ A.Ş. öncelikle iş güvenliği ve personelin konforlu ve riskleri azaltılmış ortamda işlerini yapabilmesi adına gerekli girişimler yapıldı. İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili tüm eksikler giderildi. İkinci aşamada giderlerin azaltılması ve daha verimli araçların yenilenmesi ve bakım onarım ve enerji maliyetlerini düşürmek için çalışmalar başlatıldı. Enerji maliyeti yüksek ve sahada sürekli çalışan forklift vb. araçların yenilenmesi için çalışma başlatıldı.

HEDEF: TAM KAPASİTE

Finansal ve idari açıdan kısa, orta ve uzun vadede yeni planlamalar yapılıyor eksik kadrolar için nitelikli personel alımları ve yeni finans ve teknik kadrolar oluşturmak için çalışmalar hızlandırıldı. Mayıs ayının başında %17 olarak planlanan üretim artışı gerçekleştirilirdi ve 2 aşamada yüzde 10 üretim artışı ile toplamda haziran ayından itibaren yüzde 27 üretim artış hedefi gerçekleşti. Temmuz ayı itibariyle üretim artışımız yüzde 40' a ulaşmıştır. Günlük 47000 adet seviyelerinde olan bimsblok üretimi yaklaşık 70000 adet seviyesine ulaştı. Bundan sonraki hedef tam kapasite ile çalışmak için gerekli planlamaları yapmak ve sevkiyatları daha hızlı bir şekilde gerçekleştirmek. Isparta haricinde Ege Bölgesi, Doğu Akdeniz ve İç Anadolu’da pazar payımızı artırmak ve bu bölgelerde pazara hakim olmak. Yeni dönemde bütün bunları 2016 yılının ilk 6 aylık döneminde gerçekleştirmeyi umuyor ve daha kurumsal ayakları yere basan ve Isparta Belediyesi’nin amiral gemilerinden olan ISBAŞ A.Ş’yi hak ettiği yere getirmek adına çalışmalarımız devam edecektir."

 

Bu haber 700 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...