“MHP ile hükümeti kurup ülkeyi çıkmazdan kurtarsınlar”

18 Ağustos 2015 19:32

CHP İl Başkanı Demirkol, AKP'nin bu kez de MHP ile görüşeceğini belirterek, “Biz isteriz ki MHP ile bu hükümeti kurup ülkeyi çıkmazdan kurtarsınlar. Erken seçim anlamsız olur. Anketlere bakınca farklı bir sonuç çıkacağa da benzemiyor zaten” dedi.

CHP İl Başkanı Senayi Demirkol, AKP-CHP görüşmesinden koalisyonun çıkmaması sonrası değerlendirmede bulundu. Türkiye'nin önemli sorunları olan bir ülke olduğunu ve bunun için geniş tabanlı bir hükümet kurulması gerektiğine değinen Demirkol, AKP İle görüşmelerimizde bize koalisyon teklifi yapılmamış. Bize teklif edilen kısa süreli seçim hükümeti ya da azınlık hükümetine destek istenmiş. Bunu kabul etmemiz mümkün değil.

Başbakan kendi iradesini yansıtamıyor. Her gün şehit cenazelerine bakarak her gelen şehit partimizin oyunu etkiledi gibi anketler yapmak doğru değil. Şehitler üzerinden siyaset yapmak da doğru değil. AKP tek başına iktidar oluncaya kadar seçim mi yapacağız? Bu ülkeye yazık. Piyasaları görüyorsunuz. Geçici bir hükümet hala her türlü kararı alıyor, atama yapıyor. Bizimle hükümet kurulmadı" dedi.

Öte yandan AKP'nin şimdi de MHP ile görüşeceğini belirten Demirkol, "Biz isteriz ki MHP ile bu hükümeti kurup ülkeyi çıkmazdan kurtarsınlar. Ülke hükümetsiz kalmamalı. Seçim kolay olmuyor. Maliyetli bir iş. Cumhurbaşkanına ya da devlet büyüklerine bir şey olmaz ama olan vatandaşa bizlere olur. Onun için biz buna karşı çıktık, ürken seçim anlamsız bir seçim olur. Seçmen daha 2 ay önce iradesini ortaya koydu.

Anketlere bakınca farklı bir sonuç çıkacağa da benzemiyor. Boşu boşuna ülkeyi kaosa sürüklemek doğru değil. Seçmeni boşuna sürüklememek gerekiyor. Ancak seçim olursa da biz zaten hazırız" diye konuştu.

Bu haber 762 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...