Karma OSB yeni yatırımcılar bekliyor

19 Ağustos 2015 18:58

Isparta Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin, Karma OSB’ye dönüştürülmesi ile ilgili süreç tamamlandı.

Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanı ve ITSO Meclis Üyesi Eşref Bıtrak, Isparta Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin Karma Organize Sanayi Bölgesi’ne dönüştürülmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Deri İhtisas OSB’de yatırım yapan firmaların büyük sıkıntılarla bugünlere geldiğini anlatan Bıtrak, dönüşüm sonrasında bütün sıkıntılarının gideceğini söyledi. Karma OSB’ye yatırım yapmak isteyen firmalara 3 bin metrekare ile 10 bin metrekare arasında yer teminlerinin yapılacağını belirten Bıtrak, yeni yatırımcıları beklediklerini söyledi.

Üç yıllık süreçte kararının çıkması için çaba gösteren Isparta Valisi Vahdettin Özkan olmak üzere Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile bütün kurum ve kuruluş temsilcilerine teşekkür eden Bıtrak, "Deri Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluş aşamasından bu yana, eski yerimizde bulunan 62 deri esnafımızın tamamının buraya gelmesi istenen düzeyde olmadı. Bizim planladığımız gibi 62 parseli dolduramadık. Sadece 31 firma katılım sağladı. Yüzde 50’lik bir kayıp yaşadık. Biz bu kaybı doldurmalıyız dedik, bekledik ama bu süreç içinde de gelen olmadı. Yalvaçlı derici esnafımızla bağlantı kurduk yine olmadı" dedi.

Karma OSB’ye yatırım yapmak isteyen firmaların yatırım teşvik desteklerinden faydalanabileceğini belirten Bıtrak, "Yatırım yapmak isteyen orta ölçekli firmaların müracaatları halinde 3 bin ile 10 bin metrekare arasında arsalar tahsis edilecek. Böylece hem ilimiz ekonomisine, istihdamına katkı sağlanacak hem de altyapı ve arıtmaya olan borçlarımızı kolaylıkla ödeyebileceğiz. Yeni yatırımcıları bekliyoruz" diye konuştu.

 

 

Bu haber 767 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...