“Milli Görüş başarısını halkımız iyi biliyor”

14 Kasım 2012 17:50

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mahalli İdareler Başkanı İlyas Tonguç, AKP iktidarına dikensiz olarak teslim ettikleri belediyelerin bugün ısırgan otu haline geldiğini belirterek; “Onun için halkımızdan yerel seçimlerde belediye yönetimlerini milli görüşe emanet etmelerini istiyoruz” dedi. 

Saadet Partisi Genel Merkez Başkanlık Divanı ve Genel Başkan Yardımcısı, Mahalli İdareler Başkanı İlyas Tonguç Isparta’ya geldi. Saadet Partisi İl ve Merkez İlçe Başkanlığı ile birlikte Milko kuruluşlarından olan AGD (Anadolu Gençlik Derneği) DİNBİRDER, Merkez İlçeye Bağlı Mahalle Başkanları ile görüşmeler yapan Tonguç, yerel seçimleri için çalışmalara başladıklarını söyledi.

TONGUÇ; “BELEDİYECİLİKTEKİ BAŞARIMIZI MİLLETİMİZ BİLİYOR”

Genel Başkan Yardımcısı Tonguç,  partililerle yaptığı toplantıda; “Bilindiği gibi yerel seçimler 2014 yılında yapılacak. Ben de Belediye Başkanlığı seçimleri ve bu seçimlerde uygulanacak olan seçim stratejileri hakkında partililerimizi bilgilendirmek üzere illeri tek tek ziyaret ediyorum.  Önceki gün Burdur Saadet Partisine bağlı ilçeler ve Merkez ilçeye bağlı birimler ile bir araya geldik.  Bugün de Isparta’dayız.  Milli görüş olarak Belediyecilikte bir marka haline gelişimiz Milletimiz ve Milli Görüş sayesindedir. Dikensiz olarak teslim ettiğimiz belediyeler bugün ısırgan otu haline gelmiştir. Belediyecilik konusunda 2013 yılında Saadet Partisi olarak tüm Türkiye’de olduğu gibi Isparta’da araziye inerek bir marka haline gelmiş olan Saadet Partisi Belediyeciliğinin bir kere daha Milli Görüşü halkımıza göstereceğiz” dedi.

“HİZMETLERİMİZ MARKA HALİNE GELMİŞTİR”

Yani birinci efsane dönemi olarak adlandırmış olduğumuz 1994 ve sonrasındaki belediye hizmetleri dönemine baktığımızda hakikaten bugün dahi aşılamayan hizmetler olduğunu söylememiz mümkündür. 2004 yılında belediyeleri büyük oranda teslim ettik. 2004 yılında dikensiz gül olarak teslim ettiğimiz belediyeler bugün ısırgan otu haline gelmiştir. Bakımsız kalmıştır ve maalesef rüşvet gibi borç gibi şehir kimliği gibi hususlarda gerekli adımlar atılamadığını üzülerek görmekteyiz. Milli görüşün marka hizmetleri olarak Isparta’da uygulamak istediklerini dikkat çeken İlyas Tonguç, “ikinci Efsane dönemi yapılacak seçimlerden sonra yeniden başlayacaktır” diye konuştu.

“MARKA HİZMETLERİMİZİ ALTAN RAŞİT CİVAN

DÖNEMİNDE ISPARTA’DA DA UYGULAMA İMKANIMIZ OLDU”

“Yapılamayan hizmetleri ele alıp köklü olarak çözme hususunda ikinci efsanevi dönemini inşallah hep birlikte Mart 2014 itibariyle başlatmış olacağız. Isparta’da belediyeyi bir zamanlar yürüttüğümüz bir şehrimizdir. Kısmen Isparta Belediyesi hizmetlerini Milli Görüş olarak aldı. Gerçi seçim olarak değil ama sonradan bize geçen Altan Raşit Civan Bey Döneminde Isparta’da belediye hizmetlerini kısmen uygulama imkanımız oldu. Ancak inşallah biz seçimle gelerek Isparta’mızda hakikaten büyük hizmetler yapma arzusu içerisinde Milli Görüşün Marka hizmetlerini burada da uygulama çabası içerisinde de olacağız. Bunun için projelerimizle geliyoruz. Bütün alanlarda projelerimizle belediye başkan adaylarımız meclis üyelerimiz ile birlikte sokak sokak mahalle mahalle semt semt, şehrimize inşallah hizmetlerimizi anlatacağız. Vekaleti aldığımız andan itibaren de inşallah kolları sıvayarak hizmetlere başlamış olacağız” dedi.

TONGUÇ’TAN SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNE ZİYARET

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mahalli İdareler Başkanı İlyas Tonguç daha sonra yapılan program gereği sivil toplum kuruluşlarından olan Bakkallar odası ve Mimarlar odasını ziyaret etti. Yapılan ziyaretler neticesinde yerel yönetimde ve genelde var olan siyasi krizlerin ve esnafların sorunları ve bunlarla ilgili çözüm yolları ile ilgili istişareler ile bilgi alış verişi gerçekleştirildi.

Bakkalar ve Bayiler Odası başkanı Mehmet Bapbacı’ya yapılan ziyarette konuşan Başkan Bapbacı; “Isparta’da bulunan bakkalların AVM’lere karşı vermiş oldukları ticari mücadele ve çözüm yolları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Buna bağlı olarak hükümetin bir türlü çıkaramadığı AVM ile ilgili yasanın bu saatten sonra çıkmış olsa da artık bir önem arz etmediğini düşünüyorum. Bakkal esnafının bugün kazancının yarıdan fazlasının vergiler ile birlikte hükümetin “Vergi Kıskacından” kurtulamayıp artık eskiden var olan mahallenin güvenilir büyüğü kimliğini yitirmiştir” dedi.

Şehir merkezinden uzakta olması gereken AVM’lerin şehrimizin tam merkezinde olması tüm bakkal esnafının yıllardan beri baş dertleri ve fakat bu dertlerine bir türlü çözüm üretemeyen hükümetin en kötü dönemlerinden bile bakkal esnafına yardımcı olmayışlarının artık sandıkta hesap sorulması gerektiğinin altını bir kez daha çizdi.

Daha sonra Mimarlar Odasına yapılan ziyarette Oda başkanı Merve Kuyu ile birlikte Isparta’da var olan mesleki sıkıntılarına ve buna bağlı çözüm üretmesi gereken kendi kuruluşlarına destek vermekten de kaçınan Ticaret odasına sitemde bulundu. “ Dere boğazı yolunun önlerinde var sorunlar yumağından bir tanesi olması bu konuda kendilerine destek olunmayışı ve buna paralel diğer kuruluşlardan da bir müsbet veya menfi desteklerinin olmayışına sitem etmeleri dikkat çekti.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mahalli İdareler Başkanı İlyas Tonguç, akşam ise saat 20.00’de  İl yönetimi ve Merkez ilçe Yönetimi ve Milko kuruluşları ile birlikte toplantı yaptı. Tonguç, bu toplantının ardından Ankara’ya hareket etti. 

Bu haber 1107 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...