Havacılık Teknisyenlik kursu açılacak

20 Ağustos 2015 19:22

Havacılık Teknisyenliği kursu açılması son aşamaya geldi. Kursun açılması ile birlikte Isparta bölgesi önemli ve geçerli bir meslek kazanacak.

Havacılık sektöründe yapılan yatırımlar ve gelişmelerle merkez olma yolunda ilerleyen Isparta için önemli bir adım da BAKA'dan geldi. Süleyman Demirel Havalimanı, uçak bakım hangarı, uçuş okulu ve Kara Havacılık Okulu ile birlikte "havacılık" sektöründe kümelenme yaşayan Isparta’da istihdam için önemli bir gelişme yaşanıyor. Sektörün teknik personel ihtiyacını karşılamak için BAKA "havacılık teknisyenliği" kursu düzenleyecek. Yetkililer, söz konusu kursun açılabilmesi için son aşamaya gelindiğini belirterek, ilk etapta 100 gencin kursa alınacağını belirttiler. Isparta'daki havacılık alanındaki gelişmelerin ciddi anlamda teknik personel ihtiyacı doğurduğunu, Kara Havacılık Okulu'nun yıl sonunda faaliyete geçmesi ile birlikte bu ihtiyacın daha da artacağını belirten yetkililer:

"Teknik personel ihtiyacını bu kurslarla gidermeye çalışacağız. Bütün yatırımların tam olarak hayata geçmesi ile birlikte yüzlerce gencimiz bu alanda teknik personel olarak iş imkânı yakalayacak. Eğitim ile ilgili çalışmalarımızı sürecek. Eğitimi alan arkadaşlarımız sadece Isparta’da değil, sektörle ilgili Türkiye'nin her tarafında iş bulma imkânına sahip olacaklar. Bölge insanımız Türkiye'de geçerli, çok önemli bir meslek sahibi olacaklar. Kursa katılmak için ise belirle şartlar aranacak. Özellikle mezun olanın okulun bölümü önemli." Edinilen bilgilere göre BAKA'nın sadece havacılık ile ilgili değil, değişik sektörlerle ilgili kurslar düzenleyerek, gençleri iş sahibi yapmak için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

 

 

Bu haber 742 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...