Burdurlu Şehit Uzman Çavuş Gözyaşlarıyla Uğurlandı

21 Ağustos 2015 18:58

Şehit Uzman Çavuş Aktürk, Burdur'da gözyaşlarıyla uğurlandı Siirt'in Pervari İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin yola yerleştirdiği bombanın askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatılması sonucu şehit olan 8 askerden Burdurlu Jandarma Uzman Çavuş Hakan Aktürk'ün cenazesi, memleketi Burdur'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Aktürk, Burdur'da gözyaşlarıyla uğurlandı Siirt'in Pervari İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin yola yerleştirdiği bombanın askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatılması sonucu şehit olan 8 askerden Burdurlu Jandarma Uzman Çavuş Hakan Aktürk'ün cenazesi, memleketi Burdur'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

BURDUR'LU HAVAALANINA SEL OLDU AKTI

Siitte'ki hain tuzakla şehit edilen Uzman Çavuş Hakan Aktürk'ü karşılamak için Burdurlular Süleyman Demirel Havalimanına sel olup aktılar.

Şehit Uzman Çavuş 37 yaşındaki Hakan Aktürk'ün cenazesi, Siirt'teki törenin ardından Türk Hava Kuvvetleri'nin Türk Yıldızları uçağıyla saat 15.05'te Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na getirildi. Şehidin cenazesini, Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Burdur Valisi Hasan Kürklü, Burdur Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz, askeri erkan, şehidin annesi Aysel Aktürk, babaannesiyle aynı adı taşıyan kızı Aysel ve çok sayıda kişi karşıladı. Şehidin cenazesiyle birlikte Siirt'teki eşi Meftune Aktürk ve 7 yaşındaki oğlu Ahmet Aktürk de geldi. Uçaktan ilk olarak şehidin eşi ve oğlu indi. Meftune Aktürk, uçaktan iner inmez alanda bekleyen annesine, "Gelin getirdim size annem, Türk bayrağına sarılı gelin getirdim size" dedi. Aktürk, bu sözlerinin ardından bayılarak yere yığıldı. Havalimanında bekleyen sağlık görevlileri, ambulansa taşıdıkları Meftune Aktürk'e müdahale etti.

ŞEHİDİN ANNESİ: BAŞIMI DİK TUTTUN

 Şehidin annesi Aysel Aktürk de silah arkadaşlarının omuzlarında oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunun indirilişi esnasında, "Gelin oldun geliyorsun kuzum, selvi boylum, kırmızı gelinliği giydi, geliyor. Kırmızı tacını giydi geliyor" diye ağıt yaktı. Anne Aktürk, kendisini teselli etmeye çalışan 2 kadın astsubaya, "Başımı dik tutun, düşmesin" diye seslendi.

KIZI TÜRK BAYRAĞIYLA KARŞILADI

Alanda babasının cenazesini omzundan üzerine sardığı Türk bayrağıyla karşılayan Aysel Aktürk, "Babamın kanıyla birlikte Türk bayrağına sarıldım" dedi. Şehidin cenazesi daha sonra tören mangasının omzunda Burdur Belediyesi'ne ait cenaze aracına bindirildi. Türk bayrağı takılı cenaze aracı, yine üzerine Türk bayrağı asılı yüzlerce araçtan oluşan konvoy eşliğinde Burdur merkez Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki şehidin dev Türk bayrağı asılan baba evine getirildi.

OĞLUNU GÖRMEK İSTEDİ, TABUT AÇILMADAN BAYILDI

Şehidin cenazesi burada yakınları tarafından gözyaşları içinde karşılandı. Şehidin annesi Aysel Aktürk, son kez oğlunu görmek istediğini söyledi. Bunun üzerine cenaze aracının yanına giden Aktürk, "Kuzum" diyerek bayıldı. Anne Aktürk'e sağlık görevlileri ambulansta müdahale etti. Şehidin cenazesi 'helallik' alındıktan sonra kısa süre morgda bekletildi. Törenin yapılacağı Ulu Camii'ndeki hazırlıklar son kez kontrol edildikten sonra cenaze buraya getirildi.

DENİZ BAYKAL VE BURDUR MİLLLETVEKİLLERİ KATILDI

Törene, Isparta ve Burdur protokolunun yanı sıra, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Burdur milletvekilleri Ak Partili Reşat Petek, CHP'li Mehmet Göker ve MHP'li Aparslan Ahmet Dursun, şehidin annesi Aysel, eşi Meftune, kızı Aysel, oğlu Ahmet, kız kardeşi Canan Çakır ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Şehidin kızı Aysel Aktürk ve şehidin dayısı İbrahim Özdemir, tabuta sarıldı. Dayı Özdemir, "Burası sana yakışmadı Hakanım" diye ağladı. Törene katılan bazı vatandaşlar da tabuta kapanarak "Ruhun şad olsun" dedi.

'KARŞINA ÇIKAMADILAR'

 Şehidin annesi Aysel Aktürk tabuta sarılarak, "Seni kalleşçe vurdular. Karşına çıkamadılar, karşısına çıksalardı oğlum onları vururdu" diye gözyaşı döktü. Şehidin 80 yaşlarında bir kadın yakını da tabuta sarılarak, "Böyle mi karşılayacaktık seni? Allah Ankara'dakilerin de doğudakilerin de kökünü kurutsun" dedi. Ardından Uzman Çavuş Aktürk'ün cenaze namazını, ikindi vakti Burdur Müftüsü Hıdır Bayrak kıldırdı. Cenaze, sonrasında Burdur Şehitliği'nde toprağa verildi. Uzman Çavuş Hakan Aktürk için kentin sokakları bayraklarla donatıldı. Esnaf, şehit haberini alır almaz işyerlerine Türk bayrakları asarken cenaze namazının kılındığı Ulu Camii'nin avlusuna da dev Atatürk posteri ve Türk bayrağı asıldı.

ŞEHİT EVİNDE MEVLİT OKUTULDU

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Hakan Aktürk 'ün Burdur Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki baba evinde cenaze töreni öncesinde mevlidi Şerif okutuldu.

Çok sayıda vatandaşın cenaze töreni öncesinde geldiği şehidin baba ocağında polis güçleri de geniş güvenlik önlemleri aldı.

TAZİYE ZİYARETLERİ

Haberi duyar duymaz Şehit evine gelen CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker ve Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Şehit Annesi Aysel Aktürk'e başsağlığı diledi.

"SİYASET KURUMU BİR AN EVVEL BUNA ÇÖZÜM BULMALIDIR"

Şehit evinde üzüntüsünü dile getiren Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, "Sözün bittiği yerdeyiz aslında. İnanın Güneydoğu'da askerlik yapmış biri olarak, 20 yıl öncesine geri döndü Türkiye, daha da kötü bir noktaya gitmektedir. Artık siyaset kurumu bir an evvel buna çözüm bulmalıdır. 7 Haziran sabahı hiçbir şey yok, 8 Haziran sabahı vatan evlatları tek tek düşüyor. İnanın gerçekten çok üzgünüm. Başımız sağ olsun. Söyleyecek bir şey yok, gerçekten çok acı, bir şekilde siyasilerin buna bir çözüm üretmesi gerekiyor" dedi.

ŞEHİT ANNESİ ASKERLERE SARILARAK YAS TUTTU

Şehit annesi Aysel Aktürk, başsağlığına gelen rütbeli askere sarılarak yas tuttu. Şehit annesi Aysel Aktürk, "Allah size sağlık versin kuzum. Kuzum da böyle giyinirdi" diyerek askerlere sarıldı.

KIZI AYSEL'İ FACEBOOK'TAN TEBRİK ETMİŞTİ

Evli, 7 yaşında Ahmet Aktürk ve 15 yaşında Aysel Aktürk isimli iki çocuğu bulunan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Hakan Aktürk, facebook sitesinde son paylaşımında kızının TEOG Sınavı'ndaki başarısını tebrik etti. TEOG Sınavı'nda Adana Eczacı Bahattin- Sevinç Erdinç Fen Lisesi'ni kazanan kızı Aysel Aktürk'ü tebrik eden Şehit Jandarma Uzman Çavuş Hakan Aktürk, "'Canım kızım babanın işi icabı ilköğretimi bitirene kadar 3 il 5 okul değiştirdiğin halde, 3 yıl babasız okul okuduğun halde Allah gayretlerinin ve emeğinin karşılığını verdi. Şükürler olsun. Şu an bile ayrıyız. Devamında hayırlı üniversiteler kazanman dileğiyle seni kutluyorum canım kızım" yazmıştı.

Şehit eşi Meftune Aktürk'ün ve oğlu Ahmet Aktürk'ün Siirt'te, kızı Aysel Aktürk'ün ise yaz tatili için Adana Kadirli'de yaşayan anneannesinin yanında evinde olduğu, şehit babası Ahmet Aktürk'ün ise 10 yıl önce vefat ettiği öğrenildi.

SİİRT'TE TÖREN

Siirt’te PKK’lı teröristlerin askeri araca düzenlediği bombalı saldırıda şehit düşen 8 asker için dün 3’üncü Komando Tugay Komutanlığı’nda tören düzenlendi.

Siirt’in Şirvan ve Pervari ilçelerini bağlayan karayolunda dün yapılan saldırıda şehit olan uzman çavuşlar Hakan Aktürk, Ferdi Gerekli ve Barış Akın ile erler Bahadır Aydın, Recep Beycur, Ömer Erüstün, Emre Kaan Arlı ve Mehmet Halil Barkın’ın cenazeleri, bu sabah Devlet Hastanesi morgundan alınarak 3’üncü Komando Tugay Komutanlığı’nın Omurtak Kışlası’na getirildi.

Burada düzenlenen törene İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz askeri ve mülki erkan ile şehitlerin aileleri katıldı. Şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutlarının yan yana dizildiği törende önce saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşunun ardından askeri personel tarafından şehitlerin özgeçmişleri okundu.

Şehitler için duanın ardından törene katılanların saygı duruşu arasında şehit cenazeleri tekrar ambulanslara alındı. Şehitlerden Mehmet Halil Barkın’ın cenazesi ambulansla karayoluyla Şırnak’ın Silopi İlçesi’ne gönderilirken, diğer 7 şehidin cenazesi de Siirt Havalimanı’na getirildi. Şehitlerin cenazesi buradan uçakla memleketlerine gönderildi.

Bu haber 792 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...