“Siyasi rant uğruna garibanların çocukları ölüyor!”

22 Ağustos 2015 14:01

Son günlerde yaşanan terör olayları Türkiye'yi yasa boğdu. Artan terör olaylarıyla ilgili açıklamada bulunan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şube Başkanı Musa İrez, "Vatanım için bir bacağımı verdim, canımı da vermeye hazırım” ifadesini kullandı.

Bu yılın 7 aylık döneminde PKK terör örgütünün eylemleri zirve yaptı. Şiddeti tercih eden bölücü örgüt binin üzerinde terör eylemine imza attı. Artan terör olayları nedeni ile her gün şehit veriyoruz. Her gün bir ailenin ocağına ateş düşüyor, ciğerleri yanıyor. Terör olaylarına yönelik teröristlere daha şiddetli karşılık verilmesi gerektiğini vurgulayan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şube Başkanı Musa İrez, “Artık şehit haberlerinin gelmesini istemiyoruz” dedi.

Geçtiğimiz gün Siirt-Pervari yol emniyeti için görevlendirilen askerlerin geçişi sırasında, teröristler tarafından, daha önceden yol kenarına yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 8 askerimiz şehit oldu. Başkan İrez “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz" diye konuştu.

Ardı ardına gelen şehit haberleri şüphesiz herkesin yüreğini yakıyor. Siyasi rant uğruna garibanların çocuklarının öldüğüne değinen İrez “Bizi yöneten bürokrat kesimin çocukları neden askere gitmiyor? Neden 18 bin lira vererek askerlikten kaçıyorlar?" diye sordu.

Konuşmasına şu şekilde devam eden İrez, "Zenginlerin 18 bin karşılığından bedelli askerlik yapmasına tamamen karşıyım. Derhal bedelli askerliğin kaldırılmasını ve bedelli askerlik yapan herkesin normal bir şekilde askerlik yapmasını istiyorum" dedi.

Milletvekillerine de seslenen İrez, "Bataklığın kurutulmasının tek yolu kandilin ilaçlanmasından geçer. Mecliste duran milletvekillerinin bu sorunu çözmesini bekliyoruz" ifadesini kullandı. Gerektiği takdirde yeniden askere giderek vatan için savaşabileceğini belirten Başkan İrez, "Bu vatan için bir bacağımı verdim. Devletimizin bekası için gerekirse canımı da vermeye hazırım. Her gün şehit haberleri ile ciğerlerimiz yanıyor. Artık anaların ağlamasını istemiyoruz" dedi.

İrez “Her sabah haber ajanslarıyla güne başlar, gün içindeki gelişmeleri saati saatine takip ederiz. Ancak son günlerde televizyon açamaz, gazete okuyamaz hale geldik. Şehit haberleri yüreğimizi kanatıyor. Bin bir güçlükle yetiştirdiğimiz ve bu vatanın bekası için askere yolladığımız evlatlarımızın, gencecik fidanlar olarak toprağa düşürülmesini yüreklerimiz kabullenemez oldu" dedi.

Devletin bekası için alçakça kurşunlar ile şehit olan askerlerin en kutsal mertebeye eriştiklerini ifade eden İrez “Bu hayırlı evlatları yetiştiren ve kınalı kuzuları olarak asker ocağına yollayan ya da emniyet teşkilatımıza gönderen ana, babaları şunu çok iyi bilmelidir. O kahraman evlatlar artık hepimizin evlatları olmuşlardır. Onların manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz. Mekânlarının cennet olduğunu ve en kutsal mertebeye eriştiklerini bilmek en büyük tesellimiz olmaktadır" diye konuştu.

Konuşmasına şu şekilde devam eden İrez “Saat başı gelmeye başlayan bu acı haberleri kaldıramıyoruz. Kana susamış canilerin her an nereden saldıracağını düşünmek ve ‘bu kez hangi ocaklara acı bırakacak' diye kaygılanmak bizleri derinden yaralıyor. Bu elem veren durumun ortadan kaldırılması için üzerimize düşen her türlü göreve hazırız. Bu topraklarda yüzyıllarca çabalayarak tesis ettiğimiz huzuru bozmaya çalışan kim olursa olsun elbette ki karşısında kararlı bir güç, inançlı bir millet bulacaktır " dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şube Başkanı Musa İrez “Bu toprakların her karışı için, birlik ve beraberliğimizin yaşatılması için bir değil bin defa ölmeye de hazırız. Şer odaklarının hain emellerinin boşa çıkartılması ve bu bataklığın kurutulması için atılacak her adımın arkasında olacağımızın bilinmesini istiyoruz " diye konuştu.

Hükümetin çözüm sürecine rağmen bu yılın 7 aylık döneminde PKK terör örgütünün eylemleri zirve yaptı. Şiddeti tercih eden bölücü örgüt binin üzerinde terör eylemine imza attı. Terör olaylarının türüne göre yapılan istatistiklerde, şiddet eylemleri ön plana çıktı. Yılın 7 ayında toplam bin 83 şiddet eylemi gerçekleşirken, bu eylemlerden 154'ü silahlı saldırı, 172'si patlama, 351'i taşlı sopalı saldırı, 4'ü silahlı çatışma, 8'i patlayıcı madde koyma, 10'u yol kesme, 8'i gasp, 19'u kaçırma ya da rehin alma, 47'si kundaklama, 241'i molotofkokteyli atma, 69'u tehdit olayı şeklinde gerçekleşti.

 

 

Bu haber 799 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...