Eğirdir’de Bayan Hafızlara Taç Merasimi

24 Ağustos 2015 18:26

Eğirdir İlçe Müftülüğü Barla Yatılı Kız Kur’an Kursu 2015 Hafızlık Cemiyetinde 25 Hafize muhteşem bir organizasyonla taçlarını taktılar.                                

Dün saat 11.00’de Altınkum Düğün Salonunda gerçekleşen törene; Isparta Mekke Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Ertunç, Isparta İl Müftü Yardımcısı Mahfuz Ata, Isparta İl Vaizeleri Asiye İncekara, ile Ayşeli Polat, Eğirdir Müftüsü Sacit Ekerim ve Eğirdir ve çevresinde görevli kurs öğreticileri, veliler ve çok sayıda hemşehrimiz katıldı.

Hafizelerin Taç Giyme programı; Isparta Mekke Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Ertunç, Isparta İl Müftü Yardımcısı Mahfuz Ata ve Eğirdir Müftüsü Sacit Ekerim’in konuşmalarıyla başladı.

EKERİM: “25 HAFİZEMİZ BUGÜN

GELİNLİKLERİNİ GİYDİLER…”

Törende konuşan Eğirdir Müftüsü Sacit Ekerim “Bugün kutlu bir düğünde bir araya geldik. Kur’an düğününde, Kur’an Mevlidinde… Resülullah efendimiz (S.A.V.) ancak iki kişiye gıpta  edilir diyor. Birincisi Allah’ın kendisine vermiş olduğu zenginliği Allah yolunda kullanan kimse. Bu kişi,  Hastane yaptırır, Kur’an Kursu yaptırır, köprü yaptırır, fakirin, fukaranın yardımına koşar. Allah bizi o kişilerden nasip eylesin inşallah. İkincisi ise kuran bilgisi veren kişidir. O Kur’an bilgisiyle gecenin karanlığında, gündüzün aydınlığında amel eder ve bütün insanlığı Kur’anın aydınlık iklimine çağırır. Rabbim bizleri, çoluğumuzu çocuğumuzu o kimselere teşvik edenlerden eğlesin.

Bugün 25 hafimız gelinliklerini giyiyorlar. Yüreklerinin baharı olan Kur’an’a koşmuşlar ve Kuran’ı ezberlemişler. Kur’an’ın hükümleriyle amel etmek adına sizin huzurunuza çıkıyorlar. Rabbim onları kıyamet gününde haşr edecek ve bu güzel törene şahit olan bizler bu Kur’an düğününe şahitlik eden sizler de kıyamet gününde bunların bereketiyle aydınlanacağız. Rabbim bereketine erdirsin. Hayrına, güzelliğine erdirsin. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen bütün dostlara teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 Konuşmaların ardından Eğirdir müftülüğünce ilçemiz köy ve kasabalarında açılan yaz kuran kursları sonucu yapılan bilgi yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

  Yaz Kur-an Kurslarına toplam 1500 öğrencinin katıldığını bunun 120 öğrencisinin bilgi yarışmasına katıldığını ve bu oranın kendilerini oldukça mutlu ettiğini dile getiren Müftü Ekerim, ailelere de teşekkür etmeyi unutmadı.

BİRİNCİYE YARIM, İKİNCİ VE

ÜÇÜNÇÜ’YE ÇEYREK ALTIN…

Bilgi yarışmasında 1’nci Hz. Hüseyin Kur’an Kursu öğrencisi Ayşegül Yıldız oldu. Yıldız ödülünü Isparta İl Müftü Yardımcısı Mahfuz Ata’nın elinden aldı.

İkinci olan öğrenci ise Hz. Hüseyin Kur’an Kursu öğrencisi Fethiye Özdemir oldu. Özdemir ödülünü Eğirdir Müftüsü Sacit Ekerim’in elinden aldı.

ÜÇÜNCÜLÜĞÜ İKİ ÖĞRENCİ PAYLAŞTI

Balkırı Kur’an Kursu öğrencisi Sudenaz Tok ve Zeliha Özkan’da 3.’lüğü paylaştılar. Tok, ödülünü Isparta Mekke Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Ertunç’un elinden alırken üçüncü olan Sarıidris Kasabası Fatih Kur’an Kursu öğrencisi Zeliha Özkan’a da ödülünü Isparta İl Vaizelerinden Asiye İncekara verdi.

Ödül töreninin ardından, program bayanlara yönelik olarak devam etti.

Nurgül Canlı’nın okuduğu Aşr-ı Şerif salonda bulunanların duygu seli yaşamasına sebep oldu.

Barla Kız Kur’an Kursu öğrencilerinin okuduğu birbirinden güzel ilahiler ve bayan semazenlerin gösterileri de izleyenlerden büyük alkış aldı.

Taç giyme töreninde daha sonra 25 hafize alkışlarla içeriye girdiler. Hafizeler burada tek tek Aşr-ı Şerif okudular. Daha sonra Hafize Kursiyer Habibe Karaaslan eşliğinde “Hafızlık Yemini”ni ettiler.

Genç hafizeler; Arzu Didin, Balanur Hünerli, Belkıs Haktanır, Betül Altıparmak, Betül Keten, Beyzanur Dinler, Burcu Sağlam, Duygu Erkış, Esma N. Güney, Habibe Karaaslan, Hatice Gürses,H. Kübra Ceylan, H. Kübra Savaş, Kevser Yüksel, Neşra Altın, Nur Büşra Güneş, Rümeysa Arıdaş, Sevdenur Tank, Sümeyra Sarıkaya, Sümeyye Çetintaş, Sümeyyenur Erdoğmuş, Şeyma Yetgin, Şirin A. Yılmaz, Şükrannur Adrasan ve Vesile Özkale’nin taçlarını protokol üyeleri ve kurs öğreticileri taktılar.

Bu haber 1508 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...