Baro’dan Aşure ikramı

15 Kasım 2012 18:08

Isparta Barosu tarafından Muharrem Ayı ve Aşure Günü münasebetiyle 500 kişilik Aşure yaptırılarak Adliye çalışanlarına dağıtıldı.

Isparta Barosu'ndaki Aşure dağıtımına adli yargı temsilcileri, avukatlar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile adliye personeli katıldı. Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu, Aşure’nin tüm çeşit ve renkleri bir araya getiren anlamlı bir yemek olduğunu belirterek; “Devletimize vatandaşlık bağı ile bağlı olan her kökenden bireyimiz, bin yıllık Anadolu serüveninde Türk Ulusu adı altında muhteşem bir tat, muhteşem bir renk oluşturmuştur. Aşure de öyle değil mi? Her biri ayrı tatta onca ürünün, kayısının, fındığın, üzümün, buğdayın birleşerek meydana getirdiği yepyeni bir tat değil mi? Biz eğer ayrılık-gayrılık değil de birlik-tümlük duygusuyla yaşarsak, etnik farklılığımıza, mezhep farklılığımıza, ayrı ayrı siyasal partilere oy verişimize bakmadan, bu farklılıklarımıza saygı göstererek, yüze dost-içe dost olarak arkadaşlığımızı, ticari alışverişimizi sürdürürsek bu muhteşem aşure daha da tatlanır. Ben tüm milletimizin Muharrem ayı ve Aşure Gününü kutluyorum” dedi.

Daha sonra; Baro Başkanlığı tarafından yaptırılan Aşure, görevliler tarafından Adliye’de görev yapan herkese ikram edildi.

 

Bu haber 663 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...