“Yeni bir seçim olsa da kaos devam edecek”

24 Ağustos 2015 19:00

Saadet Partisi İl Başkanı Adem Oflaz, hükümetin kurulamaması konusunu değerlendirdi.

AK Parti ile CHP arasındaki görüşmeden sonra AK Parti – MHP görüşmesinden de olumlu sonuç çıkmayınca gözler erken seçime çevrimdi.

Saadet Partisi İl Başkanı Sadık Oflaz, Türkiye'nin siyasetini Türklerden daha çok yabancıların yönettiğini söyledi. Başkan Oflaz, Avrupa veya ABD’den icazet alınmadan genelde hükümet kurulamadığını, bu icazetlerle de kurulan hükümetlerin Türkiye'ye faydasının olmayacağını söyledi. Oflaz, şunları söyledi: “AKP hükümeti kurma yolunda bir olumlu adım atamadı. Ülkeyi yeniden seçime doğru götürmenin çabası içindeler. Diğer görüştüğü partilerle de olumlu bir gelişme sağlamadılar. Türkiye’de tek partili hükümetler ile çok partili hükümetler ile hizmet yapılacaksa yapılır.

Amaç hizmetse mutlaka bu hizmet gerçekleştirilebilir. Biz bunu daha önceki hükümetler döneminde koalisyon döneminde olsun hayırlı hizmetleri yaptık. Biz yaptık başkası da yapabilir. Görüyoruz ki, 4 partiden şu ana kadar böyle bir anlayış şu ana kadar göremedik. Bu anlayışı hayata geçirmediler. Türkiye kaosa doğru gidiyor. Seçim olsa yeni bir seçim tek partili hükümet olsa kaostan kurtulamaz. Türkiye’de hep partiler arasında yukarıda kavga var, aşağıda da var. Vatandaşın birbirleriyle olan kavgası devam edecek. Korkumuz odur. Tüm İslam ülkelerinde kardeşkanı akıyor, kardeş kavgası var. Türkiye’de de aynı şey olacak. Korkuyla yaşıyoruz. Bu endişemizi her seferinde yineliyoruz. Bu kavganın bir an önce bitmesi gerekir.

Yukarıda birbirini anlamaya çalışma birbirini tanıma şeklinde davranış göstermeleri lazım. Türkiye’nin diken üstünden kurtulması için önce AKP, CHP, MHP ve diğer partilere iş düşüyor. AKP, MHP görüşmesinde bekleyip görmek gerekir. Bu konuda çok şey dememek gerekir. Bundan önceki hükümet kurma görevinde en imkansız denen partiler bir yerlerden işaret alarak hükümet olabildiler. Türkiye’nin siyasetinde Türklerden çok yabancıların etkisi var maalesef. Avrupa’dan ve ABD’den icazet almayanlar, hükümet kuramıyorlar. ‘İşaret’ derken o merkezlerden işaret alırlarsa, en az tepkiyi veren insan ve partiler hükümet kurabiliyorlar. Bu işaretler ile kurulan hükümetin pek faydası olamaz. Gönül ister ki, büyük bir kamuoyunu kuşatacak olan kesimler ile hep beraber gireriz. Türkiye’ye hayırlı hizmetler getiririz. Şu ana kadar böyle bir görüşme şu ana kadar olmadı. Bize yansımadı. Böyle bir teklif gelmedi. Yukarıda genel merkez bazında yapılan görüşme var mı yok mu bilemiyoruz. Şu ana kadar böyle bir birliktelik yok. Geleceği görmek güç.

Seçimler öncesi çalışmayan bazı kurumlar var. Seçimler bittiğinden beri yeni seçimlere hazırlık içindeyiz. Bu şansımızı bu dönem iyi kullanabileceğimizi söylüyoruz. Onun için çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu 4 partiden herhangi bir hayırlı hizmet konusunda çalışma ve gelişme olmadı. Bu partilere hayırlı hizmetler yapma konusunda tavsiyelerde bulunuyoruz. Bu işin arkasında biz varız yeniden iktidara gelerek ülkemize hizmetler vermek istiyoruz” dedi. 

Bu haber 874 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...