KAÇAK AVCILARA GEÇİT YOK..

24 Ağustos 2015 19:00

Isparta Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, av yasaklarının kalkmasıyla doğada yasaya uygun olarak avlanmayan kişileri yakalamak için çalışıyor.

Av yasaklarının bazı kara hayvanları için kalkmasıyla Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen çok sayıda avcı, Isparta Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü sorumluluk alanındaki 8 bin kilometrekarelik alanda avlanmaya başladı.

Daha öncede belirlenen devlet avlağı veya genel avlakları kullanan avcıların, yasa dışı ya da izin verilen hayvanların dışında avlanması, Isparta Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince kontrol ediliyor.

Avcıların sabah saatlerinde avlanmayı tercih etmesi nedeniyle güneş doğmadan araziye çıkan av koruma memurları, belirlenen avlakların dışında bazen ormanlık bazen de engebeli arazi şartlarında yasa dışı avlananların peşine düşüyor.

Avcılar tarafından fark edilmemek için kurum aracı yerine sivil plakalı araçları tercih eden görevliler, izinsiz avlanan avcıları yakalamak için çaba sarf ediyor. Ekipler, kaçak avcıların ormanlık alana kaçması halinde takibi yaya olarak devam ettiriyor.

Bu şekilde saatlerce süren denetimlerini 24 Saat esasına gören sürdüren ekipler, denetledikleri avcıların ruhsat belgesi ve avlanma izin kağıtları ile tüfeklerinin ava uygun olup olmadığını kontrol ediyor.

Kanuna uygun avlanmadığı belirlenen avcılara 17 bin liraya kadar idari para cezası, 60 bin liraya kadar da tazminat cezası uygulanıyor.

Isparta Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Hasan Hüseyin Ölçer, Türkiye'de avcılığı düzenleyen Kara Avcılığı Kanunu'na göre hayvanların korunmasında müdürlüklerine büyük sorumluluk düştüğünü söyledi.

Doğal yaşamın korunması için birçok alanda çalışmalarını sürdüklerini dile getiren Ölçer, bunlardan birinin de kaçak avcılıkla mücadele olduğunu kaydetti.

Isparta Şube Müdürlüğü olarak sorumlu olduklarını 8 bin kilometrekarelik alandaki avlaklarda çalışmalarını 24 saat esasına göre sürdüklerini dile getiren Ölçer, av sezonunun 15 Ağustos'ta açılmasıyla denetimlerini yoğunlaştırdıklarını anlattı.

Av koruma memurlarının 24 saat esasına göre çalıştığını ifade eden Ölçer, görevlilerin, avcıların, avlanma için gerekli belgelerini kontrol ettiğini, istenen belgeleri taşımayan kişilere cezai işlem uyguladığını bildirdi.

Ölçer, avcılara şimdilik bıldırcın, üveyik, alakarga, saksağan ile domuz avlanma izni verildiğini sözlerine ekledi

Bu haber 726 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...