Şikayetlerinizi ‘Alo 170 İhbar Hattı’na bildirin

15 Kasım 2012 18:14

Kayıt dışı istihdamın önlenmesi için SGK İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan ‘Alo 170 İhbar Hattı’ 24 saat boyunca vatandaşlara hizmet  veriyor. 

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Bayram, kayıt dışı istihdamın Türkiye ve SGK’nun en önemli sorunları arasında yer aldığına dikkat çekerek, kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda, son yıllarda önemli adımların atıldığını ifade etti. SGK İl Müdürü Bayram, kayıt dışı istihdamla ilgili olarak hükümet düzeyinde de ‘Kayıt dışı ekonomiyle mücadele’ kapsamında eylem planlarının gerçekleştirildiğini belirterek, bu kapsamda öncelikle 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve ‘İstihdam Paketi’ olarak adlandırılan 5763 Sayılı ‘İş Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’ ile kayıt dışı istihdamın önlenmesi konusunda önemli hükümlerin getirildiğini söyledi. Kayıt dışı istihdamın önlenmesinde, çalışan veya mağdur taraflar ile duyarlı vatandaşların da katılımının sağlanması için SGK İl Müdürlüğünde ilk etapta telefon ihbarlarının alındığı ‘ALO 170 İhbar Hattı’ kurulduğunu dile getiren SGK İl Müdürü Mehmet Bayram, Alo 170 İhbar Hattı’nın 24 saat açık, olan bir hat olduğunu söyledi. Vatandaşların kayıt dışı istihdamın önlenmesine yönelik şikayetlerini geçtiğimiz yıl SGK İl Müdürlüğü bünyesinde hizmete giren Alo 170 İhbar Hattına günün 24 saati boyunca bildirebileceklerini belirten Müdür Bayram, Alo 170 Hattı’nın kayıt dışı olarak çalıştırılan mağdur vatandaşların imdadına koşan bir hat olduğunu ifade etti.

SGK İl Müdürü Mehmet Bayram, ayrıca vatandaşların yeni oluşturmuş oldukları Alo 170 İhbar Hattına sadece kayıt dışı istihdamla ilgili ihbarların değil, aynı zamanda ‘Kurum İşlemlerinin Geciktirilmesi’, ‘İşlemlerin Sonuçlandırılması ve Sorunların Çözümünde muhatap bulunamaması’ ve ‘Kurum Personelinin Hukuka Uygun Olmayan İşlem ve Hareketleri’ konularında da ihbar ve şikayetlerde bulunabileceklerini sözlerine ekledi.

Bu haber 1029 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...