“Gümrük Bakanlığı ve hükümet yetkilileri kaçırılan memurlara duyarsız kaldılar”

26 Ağustos 2015 18:50

Türk Büro-Sen Isparta Şube Başkanı Ahmet Aydemir, Terör Örgütü PKK tarafından kaçırılan gümrük personelleri ile ilgili yaptığı açıklamada, hükümetin kaçırılan memurlara duyarsız kaldığını ileri sürdü.

 Aydemir’in açıklaması şöyle: “Bilindiği üzere ülkemiz 7 Haziran seçimlerinin ardından hızla kaosa sürüklenmektedir. Güney Doğu Anadolu Bölgemiz, PKK terör örgütü tarafından bir savaş alanına çevrilmiş, her gün askerimiz ve polisimiz şehit edilmektedir. Çözüm süreci adı altında Oslo, Habur ve Dolmabahçe rezaletleriyle kendilerine verilen tavizlerle şımartılan PKK terör örgütü mensuplar ve yandaşlar Kamu çalışanlarına ve bölge halkına yoğun baskılar yapılmaktadır. Bölgede vergi adı altında vatandaştan haraç toplayan bölücü terör örgütü, kendi mahkemelerini dahi kurmaktadır. AKP iktidarınca azgınlaştırılan PKK’lılar, çözüm sürecinde kurdukları bombalı tuzakları tek tek patlatmaktadır.

10 Ağustos 2015 tarihinde Hakkari Çukurca Üzümlü Gümrük Kapısı’ndaki görevleri başına giden Gümrük ve Ticaret Bakanlığı çalışanı 10 memurun, terör örgütü tarafından kaçırılmasının üzerinden 12 gün geçmesine rağmen akıbetleriyle alakalı halen bir bilgi yoktur.

Sendikamız konuyla ilgili olarak 11 Ağustos 2015 tarihinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Remzi Akçin ile, 12 Ağustos 2015 tarihinde Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin ve Gümrükler Muhafaza Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Gönültaş ile görüşmüş, kaçırılan gümrük çalışanları ile ilgili bilgi istemişti. Bakanlık bürokratları ise sadece “DURUMLARININ İYİ OLDUĞU” bilgisini aktarmıştı.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN GÜMRÜK ÇALIŞANLARINI TEHDİT ETTİĞİNİ BAKANLIĞA İLETTİK

21.08.2015 tarihinde ise Van’ın Saray İlçesindeki Kapıköy Sınır Kapısındaki 10 Gümrük çalışanı kaybolmuştur. Kendilerinden haber alınamamaktadır.

Sendikamız, Bakanlık bürokratlarıyla yaptığı görüşmelerde Gümrük Kapılarında çalışan memurların terör örgütünün siyasi uzantısı olan HDP yetkililerince tehdit edildiğini, “bundan sonra biz ne dersek onu yapacaksınız. Can güvenliğiniz bizim elimizde” dediklerini iletmemize ve Van ile Saray ilçesi Kapıköy Gümrük Müdürlüğü arasındaki 95 kilometrelik yolu gümrük çalışanlarının her gün gidip geldiğini ve can güvenlikleri için tedbir alınmasını istediğimizi belirtmemize rağmen, Bakanlık taleplerimizi kulak ardı etmiş ve bu vahim olay yaşanmıştır.

KAÇIRILMA OLAYLARI TÜM GÜMRÜK KAPILARINA SİRAYET EDECEK

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Hükümet yetkilileri tüm uyarılarımıza rağmen Gümrük Kapılarında gerekli tedbirleri almamıştır. Bakanlığın ve Hükümetin sorumsuzluğu sonucunda toplamda 20 devlet memurumuz PKK terör örgütünün eline düşmüş ve insaflarına terk edilmiştir.

Türk Büro-Sen olarak endişemiz, Habur Gümrük Kapısı Başta olmak üzere, Ağrı Gürbulak Sınır Kapısı, Hakkari Esendere Sınır Kapısı ve Hatay Cilvegözü Sınır Kapısı gibi diğer kritik sınır kapılarımızda terör saldırılarının artarak devam edeceğiz yönündedir. Gümrük Kapılarında can kayıplarının yaşanmaması için hükümet derhal önlem almalı, personelin kapılara gidiş gelişleri esnasında can güvenlikleri sağlanmalıdır.

Türk Büro-Sen olarak, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Hükümeti, bu sorumsuz davranışlarından vaz geçerek, devlet memurlarının can güvenliklerini sağlamaya davet ediyoruz”.

 

 

Bu haber 715 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...