Fırat Yılmaz Çakıroğlu Anıt açılışı ertelendi

27 Ağustos 2015 19:34

Isparta Belediyesi’nce Hızırbey Mahallesi’nde bulunan Kule Park içerisinde yapımı tamamlanan ve 30 Ağustos Pazar günü saat 17.30’da açılışının yapılacağı duyurulan Fırat Yılmaz Çakıroğlu Anıtı açılışının ertelendiği duyuruldu.

Ege Üniversitesi’nde teröristler tarafından şehit edilen Ülkü Ocakları Üniversite Başkanı Fırat Yılmaz Çakıroğlu adına, projesi Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın tarafından çizilen bir anıt yapılmıştı.

Hızırbey Mahallesi’nde bulunan Kule Park içerisine uygulanan ve tüm çalışmaları tamamlanarak açılışa hazır hale getirilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu Anıtı’nın açılışının ertelenmesiyle ilgili olarak yapılan açıklamada, “Mevcut anıtla birlikte projenin daha da genişletilmesi ve anıt haricinde bölgede yeni projelerin hayata geçirilerek bir bütün halinde açılması düşünülmüştür” denildi.    

Geçen şubat ayında, üniversite kampusu içerisinde teröristler tarafından saldırıya uğrayan Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi Teşkilat Başkanı Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adının ölümsüzleşmesi için Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın harekete geçmiş ve Kule Park içerisinde uygulanması amacıyla proje çizmiş ve anıtın yapımı tamamlanmıştı.

 

Bu haber 910 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...