“Hocalarımızın yanındayız”

15 Kasım 2012 18:18

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Vedat Şenol, üniversitede görev alan bazı öğretim görevlilerinin siyasi görüşü nedeniyle psikolojik baskıyla karşı karşıya kaldıklarını iddia etti.

İl Başkanı Şenol, üniversitelerin güçlülüğünün sadece öğrenci sayısı ile değil, öğretim elemanlarının niteliğiyle de ifade edildiğini söyledi.

Şenol; “Üniversitedeki kadrolaşmadan, üniversitede aktif görev alan eski öğretim görevlileri hocalarımız rahatsız. Bunları çeşitli kanallarla bize de ifade ediyorlar. Sorumlu mevkiinde olan arkadaşlarımızın üzerinde psikolojik bir baskı olduğunu da söyleyebilirim. En son geçenlerde bir profesörümüz üzerine yoğun bir baskı oldu. Hatta hocamız basına açıklamalarda bulundu. Görevinden çeşitli bahanelerle uzaklaştırıldı, istifa mektubu alındı. Bu tür şeyler yanlıştır. İnsanların görüşleri ne olursa olsun üniversitede yetişmiş nitelikli kadroların korunmasında büyük fayda vardır. Sağ görüşlü-sol görüşlü, A partisine yakın B partisine yakın olup olmadığı önemli değildir. Üniversitelerin güçlülüğü, büyüklüğü, sadece öğrenci sayısı ile ifade edilmez; oradaki eğitimin kalitesidir, oradaki öğretim elemanlarının niteliğidir. Yani uluslar arası çapta çalışmaları olan profesörlerimize, hocalarımıza kıymayalım. Onlara da sahip çıkalım. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz de özellikle akademik demokratik hakları gasp edilen hocalarımıza desteğimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Bu haber 730 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...