OSB’ye güneş tarlası kuruluyor

27 Ağustos 2015 19:36

Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi’ne 100kw gücünde elektrik enerjisi üretme kapasitesine sahip güneş tarlası kurulacak. Bu sayede ayda 20 bin TL tasarruf sağlanması bekleniyor.

BAKA'nın 2015 yılında destek vereceği kuruluşlar arasında Süleyman Demirel OSB'de bulunuyor. OSB yönetimi tarafından yenilenebilir enerji dalında sunulan güneş enerjisinden elektrik üretimi projesi BAKA'dan destek aldı.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE İHALEYE ÇIKILACAK

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut, OSB kampüsünde 100 kw enerji üretme kapasiteli güneş tarlası kurulacağını bildirdi. BAKA'nın desteğiyle 1.5 milyon lira maliyeti olan proje için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacağını belirten Karabulut, güneş tarlasından üretilen elektriğin OSB arıtmasında kullanılacağını söyledi.

YILSONUNA KADAR PROJE TAMAMLANACAK

Bu sayede arıtmanın ihtiyaç duyduğu elektriğin güneş enerjisi santralinden elde edileceğini aktaran Karabulut, "Bu da bizim için ciddi tasarruf demek. Ayda 20 bin TL'lik tasarruf sağlamayı hedefliyoruz. İhalesine önümüzdeki günlerde çıkacağız. Yılsonuna kadar da proje tamamlanarak hizmete girecektir" dedi.

 

Bu haber 807 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...