Hemşehrimiz Hasan Özgür Özen istifa etti

28 Ağustos 2015 18:14

TBMM Strateji Bürosu Sorumlusu Dr. Hasan Özgür ÖZEN, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adaylığı için istifa etti.

Dr. Hasan Özgür ÖZEN, Milletvekili Aday Adaylığı için TBMM’de ki görevlerinden istifa etti. TBMM Strateji Bürosu Sorumlusu ve TBMM Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ülke Uzmanlığı görevlerini de yürüten Dr. Hasan Özgür ÖZEN’nin TBMM için geliştirdiği birçok proje uygulamaya konulmuş ve ödüle layık görülmüştü. Dr. Özen, Kur’an-ı Kerim’de yer alan tüm kelime ve kavramların içinde geçtiği ayetlerin bir arada okunabildiği ilk ve tek Kuran’ı Kerim Meali olan “KURANİ MUCİZE KELİMELER” kitabını 5 yıllık süre zarfında hazırlamıştı.

DR. HASAN ÖZGÜR ÖZEN KİMDİR

Stratejik Yönetim alanında Doktorası olan Özen 1977 Trabzon doğumlu ve Isparta nüfusuna kayıtlıdır. İlköğretimini Ankara’da tamamlamış, ortaöğretimine ABD Washington DC. Bell Multicultural High School’da devam etmiştir. Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünde iki yıl eğitim görmüş, Başkent Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun olmuştur. Özen, Karaelmas Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim dalında Yüksek Lisansını ve Doktora eğitimini tamamlamıştır. Anadolu Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu mezunu da olan Özen’in, akademik dergilerde yayınlanan birçok makale ve bilimsel yayını bulunmaktadır. Özen, Siyasette Stratejik Yönetim alanında yayın çalışmaları ile doçentliğe hazırlanmakla birlikte Hukuk eğitimine de devam etmektedir.

Çalışma hayatına 1999 yılında Zonguldak Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarında Uzman olarak başlamış, Genel Müdür Basın Danışmanlığı görevinde bulunmuştur. 2011 yılında TBMM göreve başlayan Özen, TBMM Strateji Büro Sorumlusu olarak görevini sürdürmektedir. Özen aynı zamanda TBMM’nin Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Uzmanı olarak da görev yapmıştır. TBMM’de gerçekleştirilen çeşitli proje komisyonlarında üye ve koordinatör olarak görev alan Dr. Özen’in İ-TBMM Mobil, “Akıllı Telefon Uygulama Projesi” TBMM tarafından ödüle layık görülmüştür.

2003-2010 yılları arasında Zonguldak’ta “Haber67″ adında yerel gazete yayımlayan Özen, Zonguldak’ın ilk internet haber sitesi “haber67.com″’un da kurucu ve yayıncılığını yapmıştır. 2008-2009 yılları arasında Zonguldakspor Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Özen, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekilliği görevlerini halen yürütmektedir.

Bu haber 1045 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...