Hedef, 7 ayda 7 ilçe

15 Kasım 2012 18:20

Yerel seçimler öncesi güçlü bir kadın örgütü oluşturmak amacıyla harekete geçen CHP Kadın Kolları, Isparta’da 7 ayda 7 ilçeyi ziyaret ederek yöre halkıyla buluşacak. CHP Isparta Kadın Kolları Başkanı Güzelcan, seçimlerin iki ana unsuru olan kadınlar ile sandığı bir araya getirecek bu çalışmayı en etkin biçimde gerçekleştireceklerini söyledi. 

Bölge çalışmalarında etkinliği artırmak, örgüt içinde iletişim ve eşgüdüm sağlamak, dayanışma ve yardımlaşma ruhunu artırmak amacıyla; Kadın Kolları MYK ve Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan öncülüğünde ‘CHP Kadın Kolları Anadolu Yollarında 7 ayda 7 bölge’ çalışması başlatıldı.

CHP Isparta Kadın Kolları Başkanı Leyla Havva Güzelcan; dün saat 11:00’de parti binasında düzenlediği basın toplantısında konu ile ilgili bilgi vererek, CHP Isparta İl Kadın Kolları Başkanlığı olarak ‘7 ayda 7 ilçe’ sloganı ile yola çıktıklarını belirtti.

ISPARTA’DA 7 AYDA 7 İLÇE

Güzelcan, “Güçlü ilçelerden başlayıp zayıf ilçelerimize doğru eğitim çalışmalarımızı yapacağız. Aynı şekilde ilçelerimizin haritasını çıkarıp, ilçe başkanlarımızla görüşüp geniş kapsamlı bir şekilde çalışmalarımızı devam ettireceğiz” dedi.

AMAÇ; YEREM SEÇİMLER ÖNCESİNDE

GÜÇLÜ BİR KADIN ÖRGÜTÜ OLUŞTURMAK

CHP Isparta Kadın Kolları Başkanı Güzelcan, 8 – 10 Kasım tarihleri arasında il başkanları eşgüdüm toplantısına katıldıklarını belirterek, toplantıda alınan kararları şu şekilde açıkladı: “

Türkiye’nin kadın profilini çıkarmak, kadınlara yönelik yerel ve genel kadın politikalarının oluşturulmasına ve geliştirilmesine katkı sunmak, bölgesel sorunlar ve çözüm önerilerine ulaşmak, yöre halkıyla buluşmak ve yerel seçimler öncesi güçlü bir kadın örgütü oluşturabilmek amacıyla Kadın Kolları MYK ve Kadın Kolları Genel Başkanımız Hilal Dokuzcan öncülüğünde başlayan ‘CHP Kadın Kolları Anadolu Yollarında 7 ayda 7 bölge’ çalışmamız tüm hızıyla devam etmektedir.

7 AYDA; 7 BÖLGE, 7 İL, 7 İLÇE ÇALIŞMASI

Bu çalışma kapsamında düzenlenen, 8 – 9 – 10 Kasım 2. İl Başkanları eşgüdüm toplantısı ile bölge çalışmalarında etkinliği artırmak, örgüt içinde iletişim ve eşgüdüm sağlamak, dayanışma ve yardımlaşma ruhunu artırmak ve umudu, inancı ve güveni örgütlemek amacıyla 7 ayda 7 bölge çalışmasının 7 ayda il çalışmaları ile güçlenmesine karar verdik. Bu doğrultuda;

Ortak hedef,

Ortak söz,

Ortak eylem,

Ortak davranış biçimini geliştirmek öne çıkmaktadır. Dolayısıyla il ve ilçelerde yapılacak çalışmaların artırılması ve eş zamanlı olması önemli hale gelmektedir. Bunun için 7 ayda 7 bölge çalışması, 7 ayda illere uygulanabilecek hale getirilmiş ve illerin 7 aylık çalışma planları ve programları il başkanları toplantımızda hazırlanmıştır. Bu çalışmadan sonra 7 ayda ilçe, 7 ayda mahalle, 7 ayda sandık çalışmasına geçilecektir. Burada hedef; seçimlerin iki ana unsuru olan kadınlar ile sandığı bir araya getirecek bir çalışmayı en etkin biçimde gerçekleştirmektir.

‘EŞİT TEMSİL EŞİT KATILIM’

Türkiye’nin dört bir yanında bugün; 15 Kasım 2012 günü saat 11:00’de; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda yürümekten onur duyan Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüm il kadın kolu başkanları, ilçe kadın kolları başkanları ve kadın kollarımız ile birlikte tek ses, tek yürek oluyoruz. Tüm iller, ‘Yerel seçimlere giderken, 7 ayda iller’ çalışmamızı başlatıyoruz. Gidilmedik yer, çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız. Çalışmalarımız boyunca ana vurgumuz ‘Eşit Temsil Eşit Katılım’ talebimizi artırmak, kadının sesini çoğaltmak ve bu sesi paylaşmak olacak. Yaşadığımız tüm olumsuzluklara karşı umudu, inancı ve güveni örgütlemek birincil görevimizdir.

“HAYDİ KADINLAR BARIŞ-BOLLUK-BEREKET İÇİN SİYASETE”

Ülkemizin her şeyden çok birliğe ve bütünlüğe, sevgiye ve saygıya ihtiyacı var. Daha mutlu, daha huzurlu bir hayat için tek ses, tek yürek olmaya ihtiyaç var. Bu güç kadınlardan gelecek. ANA-dolu’nun kadınlarından. Başaracağız. Sol açık yola çık. Haydi kadınlar Barış-Bolluk-Bereket için siyasete”.

ŞENOL; “İL VE İLÇE ÖRGÜTLERİ OLARAK

ÇALIŞMALA DESTEK VERECEĞİZ”

CHP İl Başkanı Vedat Şenol ise, Kadın Kolları teşkilatının çalışmalarına İl ve İlçe örgütleri olarak destek vereceklerini belirterek, bu çalışmanın CHP’nin seçim sürecine hazırlanmasına büyük katkıda bulunacağını söyledi.

İl Başkanı Şenol, konu ile ilgili olarak şunları söyledi: “Gerçekten, Türkiye çapında Kadın Kolları Genel Merkezimiz oluştuktan sonra büyük bir hareketlenme başladı partimizin kadın örgütlenmesinde. Geçen ay hatırlıyorsanız Kadın Kolları Genel Başkanı ve MYK üyeleri Isparta’ya geldi ve bütün Türkiye’yi dolaşıyorlardı. O zaman da bilgi verilmişti hatırlıyorsanız. Yani yoğun, ciddi, planlı bir çalışma var. Ben, Kadın İl Başkanlarımızın birinci toplantılarını yaptıklarını biliyorum. İkinci toplantıyı da geçtiğimiz günlerde oldu ve önlerine bir hedef koydular. 7 ay üzerinde bir çalışma programı. İnşallah burada Leyla hanım ve arkadaşları büyük bir özveri ile Isparta merkez ve ilçelerinde kadın örgütlenmesi konusunda aktif çalışmalar yapacaklar. Biz de il ve ilçe örgütleri olarak arkadaşlarımızın çalışmalarında yanında olacağız, her konuda destek vereceğiz. Bu çalışmaları zaman zaman basınla da paylaşacağız.

“SEÇİMDE EN ÖNEMLİ UNSUR, KADINDIR”

Bu çalışma CHP’nin seçim sürecine hazırlanmasına da büyük katkıda bulunacaktır. Çünkü seçimde en önemli unsur kadındır. Kadınların başarılı olduğu yerde siyasi partiler seçimleri kazanabiliyor. Yerel belediyelerde büyük şehirlerde bu çalışmaları çok aktif bir şekilde, büyük komitelerce yapmıştık. Geçmiş milletvekili seçiminde de Isparta’da kadın kolları ve merkez ilçe kadın kolları yönetim örgütlenmesi ile birlikte iyi bir çalışma yapmış. Bundan sonraki dönemde bunu daha örgütlü hale getirip, bütün örgütlerin de desteğiyle daha iyi sonuç alabileceğimizi düşündüğümüz için bu çalışmaları biz de destekliyoruz. Hayırlı olsun diyorum arkadaşlarımıza. Omuzlarında büyük bir yük var. Ama bunları isteyerek, inanarak, zevkle yapacaklarına inanıyorum. Bundan hiçbir kuşkum yok. Zaten inanarak yapılan çalışmaların semeresini daha sonra alacağımıza inanıyorum. Bu çalışmalarda özellikle aktif rol alacak çekirdek kadro arkadaşlarımızın zaman içerisinde etrafındaki halkaları daha da genişleterek çok daha fazlasıyla aktif çalışan kadın üyelerimizden oluşacağız. Bu daha sonra gençlik örgütlenmesi ile devam edecek. Ondan sonra da zaten bir bakmışsınız seçim sürecine başlanılmış. Yani seçimin altyapı çalışmalarını da yapmış olacağız bu anlamda”.

 

Bu haber 1030 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...