İŞKUR umut kapısı..

28 Ağustos 2015 18:42

Toplumun bütün kesimleri için sürdürülebilir ve nitelikli istihdam hedefleyen İŞKUR'un, işsizliği kalıcı şekilde azaltmayı hedeflediğini belirten İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, başta kadınlar, gençler, engelliler, niteliksiz işgücü olmak üzere tüm işsizlerin kalıcı istihdamını arttırmak için yapısal politikaları etkin bir şekilde uygulamaya devam ettiğini anlattı.

Ergin, İŞKUR'un bu çalışmaları sonucunda yüz binlerce işsiz vatandaşın evine ekmek götürdüğünü, ev kadınlarının ve gençlerin kendi işini kurduğunu ve engellilerin hayata umutla baktığını dile getirdi.

Ergin "İŞKUR istihdam teşvikleri, toplum yararına programlar, mesleki eğitim kursları, işbaşı ve girişimcilik eğitim programları, engellilere yönelik destekler gibi birçok araçla işsizlikle mücadele kapsamında önemli çalışmalara imza atıyor. Bütün bu çalışmalar için en önemli kaynağımız İşsizlik Sigortası Fonu'ndan 2009'dan itibaren her yıl kanun gereğince aktarılan kaynaktır. Bu kaynağın en verimli şekilde ve israf edilmeden işverenlerimiz, işsizlerimiz ve çalışanlarımızın faydasına kullanmak için İŞKUR, tüm çalışanlarıyla gece gündüz demeden çalışıyor" dedi

SİGORTALARINI BİZ ÖDÜYORUZ

İş-Kur İl Müdürü Hüseyin Ergin, 2015 yılı sonuna kadar işverenlerin işe yeni aldığı işçilerin sigorta primlerini İş-Kur olarak ödediklerini belirterek, amaçlarının işveren sayısını artırarak işgücü piyasasına daha fazla işçi kazandırmak olduğunu söyledi.

Şirket temsilcileriyle birebir görüşerek sigorta pirim teşviği hakkında bilgi vereceklerini belirten Ergin, “İŞKUR olarak 2015 yılı sonuna kadar işverenlerin yeni işe aldığı işçilerin sigorta primlerini biz ödüyoruz. 18 yaşından büyük ve 29 yaşından küçük erkeklerle 18 yaşından büyük kadınlardan mesleki yeterlik belgesine sahip olanların 48 ay, mesleki ve teknik eğitimi tamamlayanlar veya işgücü yetiştirme kurslarını bitirenlerin 36 ay, hiçbir belge veya niteliğe sahip olmayanların 24 ay süreyle işveren sigorta primlerini biz ödüyoruz. Bu kişilerin İŞKUR’a kayıtlı işsizler arasından seçilmesi durumunda bu teşviklere ilave olarak 6 ay daha uzatıyoruz. Bizim amacımız bu teşviklerden yararlanan işveren sayısını artırarak işgücü piyasasına daha fazla işsizimizin kazandırılmalarını sağlamak.” diye konuştu.

İŞGÜCÜNÜ BİRLİKTE YETİŞTİRELİM

İşkur, firmalara eleman yetiştirilmesi konusunda da destek veriyor. Eğitim finansmanının sağlandığı bu destekler için İş-Kur İl Müdürü Hüseyin Ergin şu bilgileri verdi: “İşyerinizdeki mevcut açık işlerinize alınacak olan elemanı nitelikli şekilde yetiştirebiliriz. Bu durumda, eğitim süresince işyeriniz eğitim maliyetlerini, kursiyerlerin zaruri giderlerini, iş kazası ve meslek hastalığı primleri ile genel sağlık sigortası primlerini, kısacası eğitimin tüm maliyetlerini biz üstleniyoruz. Çalışma ve İş Kurumu olarak işverenlerimize kendi elemanını kendisinin yetiştirmesi konusunda destek veriyor, eğitimin finansmanını biz karşılıyoruz. Bu sayede hem kalifiye eleman sahibi olan işveren hem de eğitim için bir ücret ödemek zorunda kalmıyor. Eğitime katılan kişilerin işe alınması neticesinde verilen sertifikalar sayesinde işçilerin sigorta primlerinin işveren hisseleri teşvik kapsamında Kurumumuz kaynaklarından karşılanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

PERSONEL İHTİYACI İÇİN

Ergin, personel ihtiyaçları için işverenin kurumdan alabileceği temel hizmetleri şöyle sıraladı: “İlanlarınızı internet sayfamızda yayınlayarak geniş bir kitleye ulaşabilirsiniz. ?İstek ve ihtiyaçlarınıza göre; alacağınız elemanların seçimini, Kurumumuz iş ve meslek danışmanları tarafından yapılan değerlendirmeden sonra veya kurumun gönderdiği adaylar arasından doğrudan kendiniz yapabilirsiniz. İş ilanınızda firma bilgilerinizi gizleyerek tüm işlemlerin kurumumuz tarafından yürütülmesini isteyebilirsiniz. Eleman alma konusunda sizinle sürekli irtibat halinde olarak yardımda bulunacak iş ve meslek danışmanları, daha hızlı ve işe daha uygun elemanların alımında her an size yardımda bulunacak ve iş yükünüzü hafifletmeye çalışacaklardır.”

Bu haber 734 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...