“Boşuna Çocuklarınıza Ders Çalıştırmayın!

29 Ağustos 2015 13:54

Türkiye Fizyoterapistler Derneği Isparta İl Temsilcisi Uzman Fizyoterapist Erkan Alp, yazılı bir açıklama yaparak tepkilerini dile getirdi.

Açıklamada; “Sağlık Bakanlığı’nın kendi yaptığı araştırmasında 2023 yılında 19200 fizyoterapist işsiz olacakmış. Peki bunun sebebinin, Sağlık Bakanlığı ve YÖK ün, fizyoterapist sayısı az diye alt yapı olmadan, hoca olmadan, son 5 yılda fizyoterapist yetiştiren okulları %500, kontenjanları %250, yıllık mezun sayısını %1000 arttırması olduğunu ve bunun sonucu 6000 atama bekleyen fizyoterapist ve piyasada işsiz fizyoterapistler olduğunu biliyor muydunuz?

FİZYOTERAPİSTİN NE İŞ YAPTIĞINI BİLMEYEN, SAĞLIK BAKANINA SORUYORUZ. ALMANYA’DA, İNGİLTERE’DE 60 BİN FİZYOTERAPİSTE ÇALIŞACAK İŞ VARKEN, BİZDE 10 bin fizyoterapiste NİYE İŞ YOK.TABİKİ CEVAP HALA GEÇERLİ OLAN 1928 YILINDAN KALAN TABABETİ ŞUABAT YASASINDA SAKLI.

Son golüde, SAĞLIK SEN VE YÖK'ten yedik. Birisi bilimin ve eğitimin yuvası, diğeri de hakların savunulduğu, haksızlığı karşısında durması gereken bir kurum olması gerekirken, her iki kurumda ne hak, ne hukuk, ne de bilimi dikkate almışlardır.

Akademisyenlik veya hocalık, ismin önündeki ünvandan ziyade bilimin ve doğrunun peşinden ayrılmamak ve hakkaniyetli olmaktır. YÖK te çalışan bu birbirinden değerli hocalarımız, birebir hastayla temas halinde olan, pratik ağırlıklı bir mesleği hiçbir fizyoterapi okuluna, hocasına danışmadan kendi kafalarına göre yangından mal kaçırır gibi bazı önlisans programlarına uzaktan ve sınavsız olarak fizyoterapist olma hakkı vermişlerdir. Üniversite sınavına girerek bu bölümleri hakkıyla kazanan, 10 bin fizyoterapisti ve bu bölümlerde okuyan 20 bin fizyoterapist adayını rencide etmiş, haklarını gasp etmişlerdir;BUNUN ÜZERİNE TÜRKİYE FİZYOTERAPİSTLER DERNEĞİ DANIŞTAYA BU UYGULAMININ DURDURULMASI İÇİN DAVA AÇMIŞTIR. Aynı şekilde diyetisyenlik, sosyal hizmet uzmanlığı gibi birçok meslekte aynı haksızlığa uğramaktadır.

BURDAN ÜNİVERSİTE SINAVINA GİRECEK TÜM GENÇLERİMİZE VE AİLERİNE ŞUNU SÖYLÜYORUZ. BİZLER ÇALIŞTIK, HAKETTİK, YÜKSEK PUANLARLA BU BÖLÜMLERİ KAZANDIK VE OKUDUK. ANLAŞILAN O Kİ, ÇALIŞMADAN DA BU BÖLÜMLER OKUNABİLİYORMUŞ. ONUN İÇİN, ÇOCUKLARINIZI İYİ BİR BÖLÜM, İYİ BİR ÜNİVERSİTE İÇİN HİÇ ZORLAMAYIN SINAVSIZ HERHANGİ BİR ÖNLİSANSA YERLEŞTİRİN. Sonrasında nasıl olsa bir şekilde sınavsız ve uzaktan eğitim ile lisans tamamlayarak lisans mezunu olurlar.

Uzaktan Eğitimle, Sınavsız Teknikerden İnşaat Mühendisi, Eczacı Teknikerinden Eczacı, Katipten Avukat, Diş Teknikerinden Diş Hekimi Olur mu? Olursa Bizi de Tıp Fakültelerine alın o zaman.

SAĞLIK SEN temsilcileri ve alanlarında bilim yapmış yök ün okumuş hocaları o zaman üniversite sınavını tamamen kaldırın. Sınavsız ve uzaktan eğitimle doktor da olunmaz, mühendiste olunmaz, eczacı da, fizyoterapistte olunmaz. Bizim günahımız ne , bu bölümü okumak mı ? BU UYGULAMANIN EŞİTLİKLE, HUKUKLA, NE DÜNYA ÖRNEKLERİ, NE DE BİLİMSELLİKLE UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI YOKTUR. SİZLER KENDİNİZİ VEYA ÇOCUĞUNUZU UZAKTAN EĞİTİMLE FİZYOTERAPİST OLMUŞ BİRİNE EMANET EDER MİSİNİZ?

SAĞLIK SEN in ve YÖK ün fizyoterapi hocalarına ve okullarına danışmadan çıkardığı 2 yıllık ön lisans mezunlarının sınavsız ve uzaktan eğitimle fizyoterapist yapılmasını kınıyoruz.FİZYOTERAPİSTLER OLARAK MESLEK HAKLARIMIZ İÇİN DEMOKRATİK ÇERÇEVEDEKİ EYLEMLERİMİZ VE MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEKTİR.

DGS sınavında başarılı olan önlisans mezunları zaten lisans tamamlamaya alınırken sınavsız ve uzaktan eğitimle alınmasının sebebi nedir.Yoksa birilerinin yakınları bu sınavları kazanamadığı için mi bu yola başvurulmuştur” denildi.

Bu haber 930 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...