“Gerek askerimiz, gerekse de polisimiz hainlere gereken cevabı vermektedir”

29 Ağustos 2015 14:10

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Sayın Yusuf Ziya Günaydın, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Günaydın’ın mesajı şöyle: “Türk milletinin silkinip ayağa kalkarak, işgalcileri ve hayallerini vatan topraklarından def ettiği muazzam bir stratejik hamlenin yıldönümündeyiz.

Tarihi şan ve şerefle dolu olan aziz milletimiz 93 yıl önce kazandığı büyük zaferle bağımsızlığına musallat olan emperyalist mihraklara unutamayacakları büyük bir ders vermiştir.

Sakarya’dan Kocatepe’ye uzanan imrenilecek mücadele Dumlupınar’da şaha kalkmış ve Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle Türk Milleti’nin kudretini açıkça ispat etmiştir.

Şehit kanıyla esaretin suru yıkılmış, muhteşem bir inanmışlık ve fedakârlık öncülüğünde aziz millet varlığı giydirilmeye uğraşılan kefeni yırtıp atmıştır.

Bu haliyle 30 Ağustos Zaferi zulme, hıyanete, eziyete ve sömürgeci heveslere karşı büyük bir darbe ve eşsiz bir kahramanlıktır.

Kökeni, memleketi, yöresi ve mezhebi ne olursa olsun Türk Milleti’nin tüm fertleri aynı ülkü etrafında buluşmuş ve son yurdumuzun taksim edilmesine asla müsaade etmeyeceklerini göstermişlerdir.

Bağımsızlığa duyulan derin tutku, birlikte yaşamaya yönelik içten bağlılık ve asırlarca aynı kaderi paylaşmanın getirdiği iftihar edilecek sorumluluk duygusu Türk vatanının manevi siperi olmuş ve hiçbir habis emele geçit vermemiştir.

Şüphesiz 30 Ağustos ruhuna ve azmine bugün de büyük bir ihtiyaç vardır.

Bilinmelidir ki, dün savaş meydanlarında Türk’ün bileğini bükemeyen mihrakların, bugün yerli işbirlikçileriyle mesafe almaya çabalamaları beyhude olduğu kadar sonuçsuz kalmaya da mahkûm olacaktır.

Ülkemiz son aylarda terör belası ile boğuşmaktadır. Bölücü hainler birlik ve dirliğimizi bozmak, Türk’ün öz yurdunda ikilik çıkartmak için, iç ve dıştaki destekçileri ile birlikte var güçleri ile saldırmaktadırlar.

Gerek askerimiz, gerekse de polisimiz bu hainlere gereken cevabı büyük bir fedakârlıkla vermektedir. Güvenlik güçlerimizin gücünü aldığı Türkiye Cumhuriyeti Devleti 93 yıl önce tarihin bir daha görmediği Zafer Bayramı’nı yaşamıştır. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yoldaki en önemli adımlardan birisi olan ve sömürgeci niyetlerin vatanımızdan sökülüp atıldığı 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi’nin 93. Yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kurucu kahramanları; büyük Türk Milleti için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnet duygularımla anıyorum.

Manevi huzurlarında, aziz milletimizin ve bütün kahramanlarımızın mukaddes hatıralarını yâd ediyor, en derin hürmet ve sadakat hislerimle Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

Bu haber 736 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...