İŞKUR 7 Bin 270 kişiyi iş sahibi yaptı

31 Ağustos 2015 19:15

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hüseyin Ergin, yılın ilk 6 aylık döneminde İŞKUR’un gerçekleştirmiş olduğu hizmetlerle ilgili olarak bilgi verdi. Geçen yılın aynı döneminde yaklaşık 3 bin kişiyi işe yerleştirdiklerini belirten Ergin, bu yıl ise 7 bin 270 rakamına ulaştıklarını söyledi.

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen hedef gerçekleştirme performansına göre 81 il sıralamasında İş-Kur Isparta İl Müdürlüğü ilk 6 ayda Türkiye birincisi oldu. Konuyla ilgili bilgi veren İş-Kur İl Müdürü Hüseyin Ergin, "Yılın ilk 6 ayındaki çalışmalarımıza baktığımız zaman geçen yıl 6 bin civarında olan işçi açığı bu yıl 12 bine kadar ulaştı. Bu işverenlerin ciddi anlamda işçi aradığının bir göstergesidir. Bu işçi talebine karşılık biz 25 bin kişiyi işverenle görüşmeye gönderdik. Bunun sonucunda da 7 bin 270 kişi işe yerleştirildi. Geçen yıl 3 binlerdeydik. Bu bakımdan biz şuan itibariyle Türkiye birincisiyiz. Bakıldığında işe yerleştirmelerdeki artış göze çarpıyor zaten." dedi.

Nitelikli eleman ihtiyacını karşılamada en önemli çalışmalardan bir tanesinin işbaşı eğitimleri olduğunu söyleyen Ergin, "İşbaşı eğitimlerinde büyük yol aldık. Hedeflerimizde yıl sonuna kadar 700 kişiye ulaşmak varken, biz 6 aylık süreçte bu hedefi aşarak 900'lere ulaştık. Bu bizim çalışmamızın bir göstergesidir. Temmuz sonu itibariyle çok daha arttı. İşbaşı eğitimine çok talep var. 6 ay boyunca elemanların ücretlerini İş-Kur ödüyor. Ara eleman ve nitelikli eleman ihtiyacını karşılamada en büyük destekçilerinden bir tanesi. Bu programı meslek kurslarından daha fazla önemsiyoruz. Çünkü elemanlar işi işverenin yanında öğreniyor. Öğrenene kadar ki ücretini de kurum ödüyor." diye konuştu.

Mesleki eğitim kurslarında da iyi bir ivme yakaladıklarının altını çizen Ergin, geçen yıl haziran ayı itibariyle 535 kişiye eğitim vermişken, bu yıl aynı dönemde bin 959 kişiye ulaştıklarını söyledi.

Bu rakamın artmasındaki en büyük nedenlerden bir tanesinin Çarı Merkezi olduğunu belirten Ergin, "Çarı Merkezi mesleki eğitim kurslarına ilgiyi artırdı. Kurum olarak genellikle istihdam garantisiz kurslara olumlu bakmıyoruz. Önceliğimiz her zaman istihdam garantili kurslardır. Haziran ayı itibariyle bu rakama ulaştık." ifadesini kullandı.

 

Bu haber 820 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...