“O yatırım boşa değil”

1 Eylül 2015 18:13

Kara Havacılık Okulu inşaatı ile ilgili olarak Milletvekili Recep Özel, müteahhidin maddi problemlerini aşabilirse inşaatı devam ettirebileceğini belirterek, “Süresi içerisinde yatırım tamamlanacak” dedi.

Ankara Etimesgut’taki Kara Havacılık Okulu, Isparta’ya taşınacak. Süleyman Demirel Havalimanı yanında bulunan 3 milyon metrekarelik alanda yapımı süren proje dahilinde 2 uçak pisti, 120 uçaklık park yeri, helikopter peronları ve bakım hangarı yer alıyor. Oku inşaatının yüzde 95’i tamamlandıktan sonra yüklenici firma olan Koçoğlu A.Ş, bir anda şantiyesini kapatarak, işçilerin çıkışlarını verdi. Bu durumun dolardaki hızlı artıştan kaynaklandığı belirtilerek, firmanın fiyat farkı talep ettiği ancak bunun uygun görülmediği bildirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Milletvekili Recep Özel, bu yatırımın gecikmesi ya da başka bir yere kayması gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirtti. Özel, “İnşaatın yüzde 95’i bitti. Sanırım müteahhidin kendi ekonomik problemleri var. Kendisi aşabilirse devam eder, aşamazsa Milli Savunma Bakanlığı bir başka şekilde burayı tamamlama noktasında adım atar. Bize düşen görev bir an önce müteahhidin işe başlamasını sağlamak, başlamıyorsa gerekenleri yapmak. Kara Havacılık Okulu, artık Isparta’ya kazandırıldı. Milyon dolarlarca yatırım yapıldı. O yatırım boşa değil. Süresi içerisinde yatırım tamamlanacak inşallah” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 637 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...