CHP’de Seçim Takvimi

1 Eylül 2015 18:18

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta İl Başkanı Senayi Demirkol, partisinin seçim süreci hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Seçim kampanyası için hazırlık sürecinin tamamlanma aşamasında olduğunu kaydeden Demirkol, "Partimiz 1 Kasım seçimlerine hazır. Isparta'da ciddi bir çalışma yapacağız ve Türkiye bu karanlık günlerden CHP iktidarıyla kurtulacak" dedi.

 Şu ana kadar partisine resmi bir aday adaylığı başvurusu yapılmadığını ve sürecin de başlamadığını kaydeden Demirkol, "Partimizin aday adaylığı başvuru süreci  dün başladı. Aday adayı olmak isteyen arkadaşlarımız  7 Eylül Pazartesi günü saat 17:00'ye kadar Genel Merkezimize aday adaylığı başvurusunda bulunabilecekler" şeklinde bilgi verdi.

CHP'DE ADAY ADAYI SAYISI AZALACAK

CHP'de adaylar 7 Haziran seçimlerinde ön seçim yoluyla belirlenmişti. Ancak 1 Kasım seçimleri için sürenin kısıtlı olması nedeniyle adaylar genel merkez tarafından belirlenecek. Hal böyle olunca 7 Haziran seçimlerinde yaşanan aday patlamasının tersine dönmesi bekleniyor. Şimdiden 7 Haziran seçimlerinde aday adayı olan bazı isimlerin 1 Kasım seçimlerinde adaylık düşünmediği konuşulmaya başlandı. 1 Kasım seçimlerinde aday olmayacağı söylenen isimlerin başsında eski İl Başkanlarından Vedat Şenol, Ahmet Tunçbilek ve Yusuf Erdoğan'ın isimleri var. Vedat Şenol aday olmayacağını ve 7 Haziran seçimleri için yapılan ön seçimde belirlenen sıralamanın korunması gerektiğini sosyal medya hesabından açıklamıştı. 7 Haziran seçimlerinde aday adayı olan Süleyman Coşar, Mevlüt Danacı, Nuri Özkul, Zafer Arısoy ve Cengiz Sakarya'nın da aday adayı olmaması bekleniyor.

ADAYLIK BAŞVURUSU YAPACAK İSİMLER

Aday adaylığı için başvuru yapacak isimler ise kulislerde dolaşmaya başladı bile. Buna göre; 7 Haziran seçimlerinde listede yer alan İrfan Bakır, Isa Önder Dinçtürk, Mustafa Ceyhan ve İzzet Beydoğan yeniden aday adayı olacak. Öte yandan CHP'de ön seçime giren ancak sıralamada yer alamayan Mükerrem Selçuk, Eyüp Ersoy, Naci Yoldaş, Mehmet Büyüktuncer, Sedat Kocaer ve Cumhur Eşref Ünsal'ın yeniden aday adayı olabileceği konuşuluyor.

 

Bu haber 826 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...