Çilek Yetiştiriciliği Yaygınlaşıyor

3 Eylül 2015 19:02

Çilek üretimin de söz sahibi olmak isteyen Aksu ilçesinde İl Müdürlüğümüzün de desteklediği proje kapsamında çilek dikimi yapılan alanlarda hasat mevsimi başladı. 

Aksu Kaymakamlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Aksu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün çalışmaları ile 2015 yılı başında, çilek yetiştiriciliği ile ilgili eğitim çalışmaları yapılmış ve eğitim çalışmalarının sonunda, Aksu İlçesinde yaklaşık 20 dekar alanda  (Albion çeşidi) çilek bahçesi tesis ettirilmiştir.

Tesis ettirilen çilek bahçelerinin fide desteği Aksu Kaymakamlığı, malç naylonu, damla sulama sistemi işçilik giderleri çiftçilerimiz tarafından karşılanmıştır. Dikimi gerçekleştirilen çilek bahçelerinde çiftçilerimize her türlü teknik destek verilmiş ve sonucunda çiftçilerimiz 15 Ağustos itibarı ile çilek hasadına başlamıştır.

Çiftçilerimiz İlçede ilk defa ekonomik olarak çilek yetiştirmenin mutluluğu içinde olup, yetiştirdikleri ürüne kg fiyatı toptan 3.5 TL den, perakende fiyatı ise 5 TL den pazar bulabilmektedirler.

İl Müdürü Cenk Şölen “İl Müdürlüğü olarak İlimizde alternatif ürün olarak seçtiğimiz çileğin geçtiğimiz 2014 yılında Yalvaç, Şarkikaraağaç ilçelerinde bu yıl da Aksu İlçesi ve Isparta Merkez de yayılması için gerekli çalışmalar yapılarak, bunun neticesinde olumlu sonuçları alındığını ve 2016 yılında da bu çalışmaların devam edeceğini” söyledi.

Bu haber 733 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...