Çoban Cinayeti araştırılıyor

5 Eylül 2015 10:49

Tokmacık Köyünde önceki gece öldürülen ve sabah oğlu tarafından cesedi bulunan Halil Şeker’in failleri henüz bulunamadı. Yakınları tarafından şüpheli olarak gösterilen 4 kişi sorguları ardından serbest kaldı.

Tokmacık’ta çobanı öldüren katil ya da katillerin yakalanmasına çalışılıyor. Jandarma cinayetle ilgili tüm detayları en ince ayrıntılarına kadar araştırıyor. Olayda yaşamını yitiren Halil Şeker’in eşi ve çocuklarını ifadelerine dayanarak şüpheli sıfatı ile gözaltına alınan 4 kişi çıkarıldıkları Savcılıkta ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldılar.

Halil Şeker’in 32 yıllık eşi Emine Şeker cinayet mahallinde Savcıya bazı isimler vermiş ve o kişilerden şüphelendiğini belirtmişti. Jandarmada ayrıntılı bir şekilde ifadeleri alınan aile 3 yıl önce aynı köyde ikamet eden ve çobanlık yapan bir aile ile aralarında tartışma çıktığını o aileden 1 kişinin silahlı çatışmada yaralandığını bu olayı onların yapmış olmalarından şüphe duyduklarını belirtmişti. Tokmacık köyünde oturan F.K. İ.K, Ö.C ve M.M isimli şahıslar şüpheli sıfatı ile ifade verdiler. Savcılık tarafından da sorgulanan şahıslar daha sonra serbest bırakıldılar.

Maktülün eşi Emine Şeker, eşinin öldürüldüğü Kanlıca mevkii ile evleri arasında epey bir mesafe olduğunu belirterek, ‘Bu koyun sürüsü tüfek patladıktan sonra dağılır çıkar gider. Sabah başında biri varmış gibi eve çıkıp geldiler. Buna bir kere imkan yok. Koyun gider ağaç altına yatar yine de eve gelmez bunları mutlaka biri köye kadar sürdü getirdi’ demişti.

Gözü yaşlı aile olayı gören olmasa bile mutlaka koyunu getiren insanı bir gören olduğunu belirterek, ‘Bu olayla ilgili bir bildiği, bir gördüğü olan varsa Allah rızası için konuşsun. Katil kimse elini kolunu sallaya sallaya gezmesin. Bu bir insanlık vazifesidir’ diye yardım istediler.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Yalvaç’ın Tokmacık köyünde akşam saatlerinde koyunlarını alarak araziye otlatmaya çıkan 55 yaşındaki Halil Şeker sabah eve dönmesi gerekirken koyunları yalnız eve gelmiş ve ailesi tarafından aranılan şahıs köye 5 kilometre kadar uzaklıkta bulunan Kanlıca mevkiinde tüfekle vurulmuş halde ölü olarak bulunmuştu.

 

Bu haber 802 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...