Ders kitapları dağıtımı yapıldı

5 Eylül 2015 10:58

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl ki müfredata göre okullarda okutulacak derslerin kitaplarının basımını tamamlayarak tüm il ve ilçelere gönderdi. Ders kitaplarını İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine teslim edildi.

Yalvaç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne de bu yıl için 126 bin adet ders kitabı gönderildi. Kaymakam Abdurrahman Bey Ortaokulu Spor ve Sergi Salonunda muhafaza edilen ders kitapları okullara göre tasnif edilerek bir kısmı teslim edilmeye başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdar Kaya, Bakanlık tarafından bu yıl gönderilen ders kitaplarını teslim aldıklarını ifade ederek, ‘Bu yıl eğitim öğretim döneminde okutulacak olan ders kitaplarımız hazır vaziyettedir. Bakanlıktan gelen kitaplarımızı muhafaza altına aldık ve okullarımızdaki öğrenci mevcutlarına göre tasnif etmeye başladık. Öğrenci nakil işlemlerinin tamamlanması ile birlikte net sayılar belli olduktan sonra okullarımıza dağıtımlarını da gerçekleştirmiş olacağız. Öğrencilerimiz okullarına başladıkları gün poşet içerisinde ders kitaplarının tamamını eksiksiz vaziyette almış olacaklar’ şeklinde bilgi verdi.

OKULLARDA EĞİTİM ÖĞRETİM BAYRAM SONRASI BAŞLAYACAK

Daha önce 14 Eylül 2015 Pazartesi günü başlaması planlanan yeni eğitim öğretim yılı 23 Eylül’de başlayacak olan Kurban Bayramı nedeni ile 2 hafta süre ertelendi. Tüm ilk ve orta dereceli okullarda 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı 28 Eylül 2015 tarihinde başlayacak.

Bu haber 658 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...