Okul telaşı başladı

5 Eylül 2015 10:59

Okulların açılmasına 3 hafta kaldı. Aileleri okul telaşı sarmış durumda. Yıl içerisinde bekledikleri satış rakamlarına ulaşamamaktan yakınan esnafların umudu ise eğitim – öğretim öncesi artması beklenen satışlar oldu.

Bu yıl yeni Eğitim – Öğretim yılı yani 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı 14 Eylül yerine 28 Eylül’de açılacak. Yaz tatili süresi Kurban Bayramına kadar sürmesi için Bakanlık tatili 14 gün daha uzatarak yeni eğitim öğretim yılını 28 Eylül tarihinde başlamasına karar verdi. Bu doğrultuda yeni eğitim öğretim yılının başlamasına bir ay gibi kısa bir süre kalması okul kıyafeti satışı yapan mağazalara yavaş yavaş hareketlilik getiriyor.

Okul önlükleri, çanta ve benzeri tekstil ürünleri satan mağaza sahipleri, Ağustos ve Eylül ayındaki dönemlerde yapılan satışların, sektöre canlılık kazandırdığını söyledi, özellikle Ağustos sonu Eylül ayı başında satışlarında önceki aylara göre büyük artış olduğunu belirten mağaza sahipleri ilköğretim okulu birinci sınıflarının her yıl uygulanan okula bir hafta önce başlaması uygulamasının bu yıl olmamasının kendileri açısından olumsuz bir durum olduğunu vurguladılar. Önlük fiyatlarının geçen yılki gibi olduğunu belirten esnaflar, “Şuanda önlüğün kalitesine göre; kız önlükleri 25 ila 35, Erkek önlükleri ise 20 ila 40 TL arasında değişmektedir. Bu rakamlar 3 yıl önce de böyleydi. Yani üç yıldır aynı fiyatı uyguluyoruz.

Önlük satışlarında özellikle Eylül ayı başından itibaren bir hareketlenme bekliyoruz. Hatta ilköğretim okulu birinci sınıfların okula bir hafta önce başlama uygulaması bizim için çok yararlı oldu. Zira, biz birinci sınıf öğrencilerine göre olan küçük bedenleri şimdiden satıp elden çıkardık, bundan sonra gelenler 2 ve daha yukarısı sınıf olacağından büyük beden önlük satışlarına yöneldik” şeklinde görüş belirtiyorlar.

Bu arada öğrenci velileri ise, okul alış-verişlerinin kendilerini ekonomik açıdan olumsuz etkilediğini belirterek bir yandan yaklaşan bayram, bir yandan okulların açılacak olması ve diğer taraftan ise kışa hazırlık için odun kömür alımlarının aile bütçelerinin bir hayli açık vermesine yol açacağı görüşündeler.

 

Bu haber 639 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...