“Siyasi çıkarları önce geldiği için halkın çıkarlarını düşünemediler”

5 Eylül 2015 11:03

7 Haziran genel seçimlerinin ardından kurulamayan hükümetin şahsi çıkarlardan dolayı olduğunu belirten Saadet Partisi İl Sorumlusu ve Isparta Milletvekili aday adayı Cevat Gencay, Siyasi çıkarları önce geldiği için halkın çıkarlarını düşünemediler ve ülkeyi büyük bir zarara uğrattılar” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi 25. Dönemi'nin 550 üyesini belirlemek için yapılan 7 Haziran 2015 seçim sonuçlarına göre, hiçbir siyasi parti tek başına iktidar olabilmek için gerekli olan 276 sandalye sayısına ulaşamadı.

Saadet Partisi İl Sorumlusu Cevat Gençay, düzenlediği basın toplantısında, Ak Parti – Saadet Partisi arasında ittifak yapılıp yapılmayacağı konusunu değerlendirdi. Dün saat 11.00’de parti binasında gerçekleştirilen  Toplantıda; bazı İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile Merkez İlçe Başkanı  Mustafa Akbulut da hazır bulundu.

Geçtiğimiz 7 Haziran genel seçimlerinde Büyük Birlik Partisi (BBP) ile yaptıkları ittifakın kardeşlik içerisinde geçtiğini dile getiren Gencay, ülkenin menfaatleri için her türlü ittifaka hazır olduklarını belirtti.

7 Haziran genel seçimlerinin ardından kurulamayan hükümetin şahsi çıkarlardan dolayı olduğunu belirten Saadet Partisi Isparta Milletvekili aday adayı Cevat Gencay “7 Haziran seçimlerinde milletimiz tercihini yaptı. 4 partiye mecliste görev verdi. Ama aylardır yaptıkları çalışmaların neticesinde bu 4 parti gövdemizi milletimiz için taşın altına koyarız demelerine rağmen elini dahi taşın altına koymadılar. Sivri dille siyaset yaptılar, ülkeyi kaosa soktular ama bir araya gelemediler. Bunu sebebi ise bunların şahsi çıkarları ve siyasi çıkarları milletin çıkarlarından önce geldi. Siyasi çıkarları önce geldiği için de halkın çıkarlarını düşünemediler ve ülkeyi büyük bir zarara uğrattılar” ifadelerini kullandı.

Koalisyon çalışmalarının olumsuz sonuçlanmasından dolayı patlak veren terör olaylarının faturasının halka kesildiğini vurgulayan Gencay “Seçimden sonra ülkelerimiz de 8 ay boşa gittiği gibi bir dolarda 40 kuruş arttı. 240 milyar ülkemiz zarar etti. Eski parayla 240 kat trilyon ülkemiz zarar etti. Seçim masraflarını ceplerinden karşılamayacaklar tabi. Bunu da halk karşılayacak. Üstelik en acısı da ülkemizde her gün bir şehit haberi duyuyoruz. Şehit haberi gelmediği bir gün dahi olmuyor. Ama bütün bunların faturasını millet ödüyor. 

Görüşlerini açıklamaya devam eden Gencay “7 Haziran genel seçimlerinde 4 partiye verilecek oyların boşa gideceğini söylemiştik. Tahta kalmak için her türlü oyunu oynar oldular. Milletimizin oyları ile de oyun oynadılar ama gelin görün ki bugün milletimizin vermiş olduğu 50 milyon seçmenin kullanmış olduğu oy boşa gitti. Tekrar seçim için 1 Kasım’da kararlaştı. Onun için biz yine söylüyoruz. Bu 8 aydır ülkeyi zarara uğratan bu 4 partiye tekrar oy verirseniz oyunuz tekrar boşa gider. Çünkü bunlar millet için siyaset yapmıyorlar. Kendi siyaset gelecekleri için siyaset yapıyorlar.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Saadet Partisi’nin olmaması halinde halka hizmetlerin yapılamayacağını ifade eden Gencay “Saadet Partisi olarak biz 1 Kasım seçimlerine seçim kararı alındıktan sonra hemen çalışmaya başladık. Biz şuna inanıyoruz. Bu seçimde vatandaşlarımız bu görevi yerine getirmesi lazım. Saadet Partisinin olmadığı meclis bu ülkeye hizmet etmez. Onun için biz meclise girmek için kendi üzerimizde ki vebali atmak için seçim kararı alındıktan sonra çalışmalara başladık. Bu milletin partisi Saadet Partisidir. Milletimizde inşallah bu seçimlerde bunu değerlendirecektir” dedi.

Siyasette 24 saatin bile çok uzun bir süre olduğunu ifade eden Gençay; “1 Kasım’a kadar çok vakit var inşallah Saadet Partisi meclise girecek. Ve bu milletin gündemi konuşulacak. Liderlerin gündemi değil. Liderin kendi çıkarları değil. Milletin gündemi konuşulacak. Ve çözümler bulunacak. Saadet Partisinin milli görüş anlayışı ile ne zaman ittifak yaptıysa ne zaman koalisyon kurduysa bu ülkede güzellikler gelmiştir. Bizim haricimiz de yapılan koalisyonlarda yapamadılar bile zaten hiçbir hayır gelmemiştir. Çünkü bunların anlayışının hepsinin anlayışının aynıdır. Aynı temas üzerine oturuyorlar. O anlayışla yaptıkları için de milletin sorunlarına çözüm bulamıyorlar.

Bizde bu konudan yukarıdan gelen kesin bir şey yok ancak biz geçen seçimlerde biliyorsunuz Büyük Birlik Partisi ile seçim ittifakı yapmak için karar aldık ve yaptık. Ve kardeş gibi çalıştık. Hatta Milliyetçi Hareket Partisi de bunun için de olsun dedik ama Saygıdeğer Bahçeli randevu bile vermedi. Neden vermediği de bugün belli oldu. Şimdi bizim bu konular da hiçbir parti ayrımı yoktur. Bu geçmişimizde de böyledir. Cumhuriyet Halk Partisi ile koalisyon kurduk.  Ülkenin her yerini fabrikalar ile donattık. Kıbrıs’ın fethinde bizim payımız çok büyük. Doğru Yol Partisi ile geçmişte 96’da koalisyon yaptık hala milletimiz o güzelliği konuşuyor. Yani biz bu ülke de yaşayan 78 milyon insanı kardeş kabul ediyoruz. Öyle yapmacık kardeşlikte değil. Gerçekten biz bu ülkede yaşıyoruz.

Bu ülkenin çıkarları için çalışırız. Bu son günlerde yoğun olarak AKP İle ittifak yapılacağını, bu seçimde ittifak yapabiliriz. Ama hiçbir zaman hiçbir partinin asla koltuk değneği olmayız. Biz ölçeriz, biçeriz, tartarız bizim ölçümüz tarttığımız olaylarda milletin menfaatleridir. Bu milletin menfaatlerin de anlaştığımız zaman bizim için ittifak yapamayacak hiçbir parti yoktur. Konuşulmaktadır, bize de geliyordur. Biz şunu söylüyoruz bizim için ülkemiz için hayırlısı ne ise o olsun. Duamız budur biz bazı şeyleri göremeyiz ama Rabbim her şeyi görür. Duamız budur. Onun için olacaksa hayırlısıysa olsun” dedi. 

Bu haber 938 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...