Hayvan Başına 22 TL destek

5 Eylül 2015 13:52

Isparta Damızlık Koyun - Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yaşar Köroğlu, 2015 yılı anaç koyun keçi desteklemelerinde başvuruların 1 Eylül'de başladığını belirterek, başvuruların 28 Kasım tarihine kadar devam edeceğini açıkladı.

Sözkonusu müracaatların ilk olarak Birliğe ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne yapılacağını ifade eden Birlik Başkanı Yaşar Köroğlu, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Koyun Keçi Kayıt Sistemindeki (KKKS) bilgiler 2015 yılı desteklemelerinde esas alınacaktır. Yetiştiricilerimizin işletme ve hayvan bilgilerini sistemde doğru olarak güncellenmeleri gerekmektedir.

Yetiştiricilerimizin 2015 yılı destekleme başvurulan 1 Eylül 2015 tarihi itibariyle başlamış bulunmaktadır. Başvurular, 28 Kasım 2015 tarihine kadar devam edecektir. Başvurular ilimizde Birliğimize yapılacaktır. Ülkemizde küçükbaş hayvancılığının geliştirilmesi, sürdürülebilirliğin sağlanması, hayvancılık politikalarının etkinliğinin artırılması ve hayvan hastalıklarıyla mücadele için koyun ve keçi yetiştiriciliği yapan ve damızlık koyun - keçi yetiştiricileri birliklerine yani ilimizde bizim birliğimize üye olan ve hayvanlar» bilgi sistemine kayıtlı yetiştiricilere anaç hayvan başına yılda bir kez olmak üzere destekleme ödemesi yapılmaktadır. Küçükbaş hayvancılıkta gerekli kayıt sisteminin güncel tutulmasını sağlamayı da amaçlayan 2015 yılı tarımsal desteklemeleri çerçevesinde anaç koyun ve keçi başına 22 TL destekleme ödemesi yapılacaktır.

2014 yılı anaç koyun - keçi desteklemesinden yararlanmak isteyen yetiştiricilerimiz ilk olarak birliğimize gelip bizden alacakları belgelerle İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvuruda bulunması gerekiyor. Başvuru ile birlikte koyun - keçi kayıt sistemindeki işletme ve hayvan bilgilerini güncelleyecek yetiştiricilerin daha sonra güncellenmiş hayvanlarının kulak numaralan listesi bulunan dilekçe ile birlikte 28 Kasım 2015 tarihine kadar üyesi olduğu Damızlık Koyun - Keçi Yetiştiricileri Birliğine yani ilimizde birliğimize vermesi gerekiyor.

Başvurudan sonra hayvanların Isparta il merkezide Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün, ilçelere ise ilçe Müdürlüklerinin yapacağı yerinde kontrol ve tespit tarihine kadar aynı işletmede bulunması zorunluluğu bulunuyor. Destekleme ödemesinden 1 Eylül 2014 tarihi ve öncesinde doğmuş olan anaç koyun ve keçiler yararlandırılacaktır.

Başvuru kayıtlan yapılmış üyelerin il birliklerince hayvan aktarımlarının 2 Aralık 2015-16 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılacağı dile getiren Birlik Başkanı Köroğlu, bu aşamada birliklerin başvuru işlemlerini gerçekleştireceğini belirterek, meraya hayvan şevklerinde hayvanların sahiplik bilgisi değişikliği yapılmayacağı ve sevk raporu tanzim eden personelin ve yetiştiricilerin bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu haber 738 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...