Eğirdir Meyveciliği’nin Geleceği İçin; “Yeşil Etiket”

16 Kasım 2012 17:48

40 yıllık geçmişi ile gıda sektörünün en köklü şirketlerinden Asya, gıdada kalite ve güvenliğin artırılması ve eğirdir meyveciliğinin geleceği için yeni bir projeye imza atıyor.  Asya, “Green Tag - Yeşil Etiket” adını verdikleri proje ile sürdürülebilir tarım uygulamalarına destek vererek, Eğirdir’in yaşam kaynağı meyveciliğin geleceğini güvence altına almayı ve gelecek nesillere daha sağlıklı bir tarım ortamı bırakmayı hedefliyor.

Avrupa, Amerika, Japonya, Kore, Arabistan başta olmak üzere Eğirdir’den dünyanın dört bir yanına yayılan hizmet ağı ile bir dünya markası olma yolunda ilerleyen ASYA, dünya kaynaklarının verimli ve sürdürülebilir kullanılması hedefiyle temel kurum değerlerinden biri haline getirdiği sürdürülebilirlik çalışmalarına “Green TAG – Yeşil Etiket Projesi” ile devam ediyor.

Eğirdir bölgesinden başlayarak Türkiye’de meyveciliğin geleceğini güvence altına almak, gelecek nesillere daha sürdürülebilir bir tarım ortamı bırakmak hedefiyle hayata geçirilecek “Green TAG – Yeşil Etiket Projesi” kapsamında ASYA; tarımda kimyasal madde kullanımının kontrol altına alınması, doğal gübreleme yöntemlerinin yaygınlaştırılması, zararlılarla savaşta kullanılabilecek alternatif yöntemlerin teşviki başta olmak üzere sürdürülebilir tarım uygulamalarına destek verecek.

14 Kasım Çarşamba günü ASYA üretim tesislerinin yer aldığı, ülkemiz meyveciliğinin en önemli merkezlerinden Isparta ili Eğirdir İlçesi’nde Tarımasal Kalkınma Kooperatiflerinin de katılımlarıyla bölge meyveciliğinin sorunlarının masaya yatırıldığı bir toplantı düzenleyen ASYA Meyvesuyu, toplantıda sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması hedefiyle hayata geçirecekleri yeni projeleri Yeşil Etiket’e ilişkin bilgileri de çiftçilerle paylaştı.

Toplantıya evsahipliği yapan ASYA Meyvesuyu Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Önen bölge ve ülke tarımına çok önemli katkıları olacak böyle bir projeyi hayata geçiriyor olmaktan duydukları mutluluğu; “Kuruluşumuzdan bugüne kurumsal sorumluluğumuzun bilinci ile; çevreye duyarlı, insan haklarına saygılı bir yönetim anlayışını benimsedik. Şirketimizin sürdürülebilirliğinin ancak doğal kaynakların sürdürülebilirlik bakış açısıyla, en üst düzey çevre duyarlılığı ile çalışmaya gayret ettik.

Bugün kuruluşumuzun 40., Eğirdir’deki varlığımızın 20. yılına gelirken, ülkemiz ve bölgemiz tarımının önemli bir sorununa çözüm olacak böylesi bir projeyi başlatıyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Çiftçimizin de desteği ile Eğirdir’in yaşam kaynağı meyveciliğin ömrünü uzatmak, lezzeti, kalitesi ve sağlıklı üretim koşulları ile Eğirdir meyvesinin dünya pazarında rekabet gücünü artırmak için elimizden geleni yapacağız” sözleriyle ifade etti.

ASYA HAKKINDA

AGE Grup şirketlerinden ASYA, 1973 yılında meyvesuyu üretimi ile başladığı gıda sektöründeki faaliyetlerine bugün, talebe özel üretilmiş meyve soslarından, meyve suyu konsantre ve püresine uzanan geniş bir yelpazede sunduğu ürünler ile hammadde tedarikçisi olarak devam etmektedir. 

ASYA, 1993 yılından bugüne faaliyet göstermekte olduğu Isparta’nın Eğirdir ilçesindeki; yıllık 24.500 ton üretim kapasitesine sahip, son teknoloji ile donatılmış üretim tesislerinde, meyve suyunun yanında bisküvi, şekerleme ve süt ürünleri olmak üzere çok geniş bir yelpazedeki müşterilerine stratejik çözümler sunan bir iş ortağı olarak calışmaktadır.

ASYA, bugün Türkiye’nin yanı sıra Avrupa, ABD, Japonya, Kore ve Arabistan başta olmak üzere 4 kıtada 20’den fazla ülkede faaliyet gösteren küresel bir oyuncudur. 

Bu haber 990 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...