Diabet Cemiyetinden Eğitime ‘burs’ desteği

16 Kasım 2012 17:49

Diabet Cemiyeti Isparta Şube Başkanı Aytaç, il genelinde şeker hastası olan 10 öğrenciye ‘Burs’ desteği verdiklerini açıkladı.

Türk Diabet Cemiyeti Isparta Şubesi, bu yılki 14 Kasım Dünya Diabet Cemiyeti etkinlikleri kapsamında iki yıl önce başlattıkları burs uygulamasını devam ettiriyor. Cemiyet Başkanı Mustafa Aytaç, eğitimdeki aşaması (İlköğretim, Lise, Üniversite) ne olursa olsun tüm Diabetli öğrencilere burs verdiklerini bildirdi.

Başkan Aytaç, dün yaptığı basın toplantısında konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Her yıl olduğu gibi bu yılda 14 Kasım Dünya Diabet Günü’nü 14 Kasım Çarşamba günü çeşitli etkinliklerle kutladık. Bu yılda iki yıl önce başlatmış olduğumuz burs uygulamasına devam ediyoruz. Bu doğrultuda, yönetim kurulu olarak eğitim düzeyi ne olursa olsun Diabet Hastası öğrencilere her ay düzenli olarak burs vermeyi sürdürüyoruz. Bu doğrultuda şuanda 10 öğrencimize burs veriyoruz.

Eğer, şuanda burs verdiğimiz öğrenciler gibi Diabet hastası öğrencilerimiz varsa bize müracaat edebilirler. Bu konudaki başvurular Davraz Yaşam Hastanesi bünyesinde bulunan Diabet Cemiyeti Büromuza yapılabilir. Başvuruda bulunacak öğrenciler büromuzdan alacakları formu tam olarak doldurup tekrar teslim edecekler. Biz, bu formları yönetim kurulu olarak bir bir inceledikten sonra çocuğun durumuna, ailedeki Diabet durumuna bakarak burs verilip verilmeyeceğine karar vereceğiz. Burada birinci ve en önemli kriter öğrencinin Diabet hastası olması şartıdır” dedi.

 

 

Bu haber 1058 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...