“Emekli evi ya da rehabilitasyon merkezi kuralım”

8 Eylül 2015 14:46

Emekliler Derneği Başkanı Abdülkadir Ersal, Emeklilerin şehir merkezinde egzoz gazından kurtulmak istediğini, günlerini geçirebileceği, içinde sosyal tesislerin ve sağlık kuruluşlarının bulunduğu bir tesis istediklerini belirtti.

Emekliler Derneği Başkanı Abdülkadir Ersal, yetkililerden emeklilerin günlük hayatlarını geçirebileceği bir yer istedi. Şehir Hastanesinin tamamlanmasıyla birlikte taşınacak olan hastanelerden bir tanesine Isparta Emekliler Derneği talip oldu. Dernek Başkanı Abdülkadir Ersal; "Emeklilerimiz sabahtan akşama kadar çevre kirliliğine ya da egzoz gazına maruz kalıyor. O yüzden bir ayağa çukurda olan bizler için Emekli evi yada Rehabilitasyon Merkezi yapılmasını istiyoruz. Unutulmasın her bürokrat yada siyasetçi bir gün emekli olacak" dedi. Isparta Emekliler Derneği Başkanı Abdülkadir Ersal, "İlimizde yaşayan emeklilerin birçoğunun yaşı ilerlemiş durumda, onların vakit geçirebileceği bir yer yok. Birçoğu Belediye İşhanı ve Tuhafiyeciler Sitesi önünde sabahtan-akşama oturuyor ve egzoz gazı yiyor. Yetkililerimizden ricamız büyüklerinize sahip çıkın" diye konuştu. Isparta’nın en çok izlenen programı Ne Var Ne Yoka konuk olan Isparta Emekliler Derneği Başkanı Abdülkadir Ersal, maddi imkansızlıklar içerisinde kıvranan emekliler için özel isteklerde bulundu.

Ersal konu hakkındaki açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; "Türkiye'de vatandaşlarımız 18 yaşından itibaren çalışmaya başlıyor. Kiminin işi rahat, kimininki zor oluyor. Çalışmanın neticesinde emeklilik hak ediliyor ve bir köşede yaşamın sonu bekleniyor. Bu süre içerisinde ne yazıkki insanlarımız büyük zorluklar yaşıyor. Emekli olanlarımız ek iş yapmıyorsa sabahtan akşama kadar çarşı da vakit geçirmeye çalışıyor. Emeklinin cebinde para yok. Bir cafeye yada pastaneye girip çay içecek durumu yok. O yüzden Belediye İşhanı önünde yada Tuhafiyeciler Sitesi önünde akşama kadar oturuyor. Ne yazık ki hem gürültü kirliliğine hemde otobüs ve araba egzoz dumanına maruz kalıyor. Bu insanlar yaşamlarının son demlerinde huzur rahat istiyor. Örneğin bazı mekanlarda çay 2 ile 5 TL arasında değişiyor. Emekli günlük burada bir bardak çay içse evin yolunu bulamaz. Hem onların hemde engelli ve sağlığını kaybetmiş emekli büyüklerimiz için sosyal mekan ve rehabilitasyon merkezi istiyoruz. Çünür Mahallesi'nde bulunan eski SSK Hastanesi, Devlet Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yada Sadık Yağcı Ağız ve Diş Sağlığı Hastaneleri belirttiğimiz merkez için son derece uygun. Bürokratlarımız ve siyasetçilerimizden bu konuda destek bekliyoruz. Çok güzel bir atasözü var. Yağmur yağar çişe çişe bugün bize ise yarın size. Yani unutmayalım herkes birgün emekli olacak ve bizlerin şimdiki isteklerinin ne kadar anlamlı olduğunu anlayacaklar. Banklarda oturmaktan, araç gazı yemekten usandık ve yorulduk" dedi.

Bu haber 641 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...