HEMŞEHRİMİZ HASAN BASRİ BİLGİN YENİ ESERLERİNİ YAYINLADI

8 Eylül 2015 14:50

Şehrimizin kültür elçisi Hasan Basri Bilgin yine iki kitabıyla okurların karşısına çıktı. Bugüne kadar 10 eseri  Yediveren Yayınlarınca okurlara sunuldu. Son olarak yazdığı  Türk Devlet Geleneğinde PAYLAŞIM MEDENİYETİ  ve CENNETİN ANAHTARI SENİN ELİNDE  eserleriyle  okurlarıyla yeniden buluştu. Hasan Basri Bilgin’in yayınlanmış eserleri şöyle:

Türk Devlet Geleneğinde Paylaşım Medeniyeti

Türklerin Altın Çağı (Mazideki Adamlar)

Aşk ve Dua- Çakıl Taşları

Bu Topraklarda Güller kırmızı Açar Paşam

1915 Çanakkkale Bir Ulusun Destanı

Fatih- 1453

Efe Türk YAVUZ HAN

Yalnız Hünkâr- 2nci Abdülhamit

Hak ve Halk Adamı EBU ZER

Samsat Yıldızı SAFVAN

Yaşamını İstanbul’da sürdüren hemşehrimiz Hasan Basri Bilgin   70 yıllık geçmişini “ Yanlış yerde durdum değer almadım, yanlış kalplere girdim yer bulmadım “ diye özetledi.

Son eseri olan ‘ Türk Devlet Geleneğinde PAYLAŞIM MEDENİYETİ’nin  önsözü şöyle:   

“İnsana olan saygım nedeniyle; herkesin neye inandığı, nasıl yaşayacağı, toplumun kimler tarafından ne şekilde idare edilip ve de onların ne biçim bir yöneticilik yapacağı, ’beni doğrudan ilgilendirmiyor’ desem yeridir.

Ancak!

Dünyanın her köşesinden, özellikle de İslâm ülkelerinden yükselen, yönetim kaynaklı ACI feryatlara kulak verdiğimiz zaman, halkları yaratılış amacına uygun bir şekilde ‘insanca ve hakça’ yönetecek yepyeni bir düzene şiddetle ihtiyaç olduğu apaçık gözüküyor.

İşte bu yüzden;

Yöneten ve bir şekilde topluma yön verenler açısından itina ile uyulması gereken bir İNSANLIK ilkesi var ki, bu kitapla onu hatırlatmak istedik herkese.

Burada tüm yönetici ve yönetmen adaylarına diyoruz ki;

İdareniz altındaki bütün insanlar; ‘kim’ olduğuna, nasıl göründüğüne bakılmadan ve inancı sebebiyle hedef alınmaksızın, hem de liyakatsiz birileri ‘muteber yandaş’ kabul edilmeksizin ‘HAK açısından’ tümüyle EŞİT tutulmalı!

Üstelik idareciler;

Evrensel Türk Devlet Geleneğine uyup; ‘Paylaşım Medeniyeti’ isimli, tarihin bir çok döneminde bizzat atalarımız tarafından uygulanmış olan; temeli ADALET ağıyla örülmüş, insan bazlı örnek düzeni yeniden insanlığın hizmetine sunmalı!

Bu büyük hizmetin sırlarıyla uygulama yolunu elimizden geldiğince ve en gerçekçi belgeleriyle bu kitapta ortaya koyduk.

Bizim değerlilerimiz dün, tüm insancıl değerlerini yaşayıp yaşatarak otaya sermişlerdi, ben acize ise, tarihin derinliklerinde saklanmış olan gözümüzü bu güne taşımak düştü!

Bu haber 751 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...