“Türkiye terörün kucağına atılmıştır”

8 Eylül 2015 14:58

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Senayi Demirkol, Dağlıca’da yaşanan terör saldırısını kınadı.

AKP’nin teröre karşı tutumunun, Türkiye’nin sahipsiz ve güvencesiz bir ülke haline gelmesine hizmet ettiğini ileri süren Demirkol açıklamasında; “Dağlıca’da  yaşanan bu menfur saldırıyı kınıyor  ve lanetliyorum bir insanın  yaşam hakkını  ortadan kaldırmak  akıl tutulmasından  başka bir şey değildir. 

Türkiye bölücü, yıkıcı, ayırıcı, aynı zamanda silaha, şiddete ve kana sırtını yaslamış her türlü terör ve cinayet örgütünün hedefindedir.

Bu gerçeği akıl sağlığı yerinde olan hiç kimse ihmal ve inkar edemez.

Bölgesel kaos’un şarapnel parçaları, etnik ve mezhebi nitelikli kıvılcımlar ülkemizin geleceğini risk ve tehdit altındadır.

Bir taraf da kafa kesen cani örgüt DEAŞ, diğer yanda kafaya nişan alan kirli ve kiralık terör çetesi PKK, kanlı namlusunu Türk halkına döndürmüş.

Türk milletine açıktan husumet besleyen küresel çevreler; mimarı oldukları vahşet projelerinin, yıkım planlarının kapsamına ülkemizi de dâhil etmenin zaman ve zemin şartlarını oluşturmaktadırlar.

Milli huzur ve güvenliğimiz, sınır emniyet ve düzenimiz alçakça icra edilen saldırılara, sürekli tahkim edilen mütecaviz tahriklere maruz kalmaktadır.

Nitekim tehlikelerin boyut ve yönü hiç olmadığı kadar yaygınlık ve etkinlik kazanmıştır.

Irak ve Suriye’de hüküm süren belirsizliklerin, devamlı derinleşen çatışma ve gerilim atmosferinin çok vahim yankı ve sonuçları birer birer ortaya çıkmaktadır.

AKP hükümetinin teröre karşı gevşek tutumu, terör örgütleriyle şaibeli, sancılı diyalog ve ilişkileri Türkiye’nin elini zayıflatmakla kalmamış, korumasız, sahipsiz ve güvencesiz bir ülke haline gelmesine hizmet etmiştir.

Çözülme süreciyle saldırganlığını takviye eden, moral depolayan, silahlanmasını hızlandırmanın yanında militan açığını da kapatan PKK, yine kan dökmeye, yine can almaya hız vermiştir.

Her gün gelen saldırı ve şehit haberleri milletimizin öfkesini artırmıştır.

Tüm itirazlarımıza rağmen, AKP’nin PKK’yla inatla yürüttüğü karanlık müzakereler sonunda ters tepmiş, Türkiye terörün kucağına atılmıştır.

Bu kapsamda biriken, bilenen ve beslenen terörist emeller milletimize ağır fatura çıkarmıştır.

Süreç ihaneti barış ve kardeşliğimizin temellerine mayın döşemiş, geleceğimize tuzak kurmuştur.

Artık bu yakın ve yalın tablonun Başbakan Davutoğlu ve hükümeti tarafından kabul ve tasdiki kaçınılmaz hal almıştır.

Başbakan’ın çözüm sürecini terk etmesi,  ilanı bugünkü hassasiyet düzeyi yüksek dönemde milli ve tarihi bir görev olarak önündedir.

AKP bir karar arifesinde olduğunu iyi bilmelidir,bir an önce  bu kanlı ihanetin  ortadan kaldırılacak çözümü uygulamak gerekir.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Bu haber 649 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...