“GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜ”

8 Eylül 2015 15:04

Belediye Meclisi Eylül ayı ilk toplantısında meclis salonu Türk bayrakları ile dolatıldı. Üyeler ise tek yürek olarak ‘’Bugün tam bir birleşme ve dayanışma günüdür. Bugün tüm siyasi çekişmeleri bir tarafa bırakarak terör örgütüne karşı el ele verme günüdür’’ mesajı verdi.

Hakkâri’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca kırsalında terör saldırısı olayı tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de derin üzüntüyle karşılandı. Terör saldırılarına bir tepki de Belediye Meclisi’nden geldi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın raporlu olmasından dolayı Başkan Vekili Nedim Yürekli’nin yönettiği toplantıda ana gündem terör oldu. Toplantı öncesi belediye görevlileri tarafından meclisin tüm duvarlarına Türk Bayrakları asıldı. Meclis Başkanlığı tarafına ise ‘Başımız Sağolsun’ pankartları asıldı. Meclise gelen üyeler salona girer girmez bayraklarla karşılaştı.

GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜ

Meclise Başkanlık eden Başkan Vekili Nedim Yürekli, söz konusu terör olayını sert bir dille kınadıklarını ifade ederek; “Bilindiği gibi dün Hakkâri’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca kırsalında PKK'lı teröristler tarafından askerimize hain bir tuzak kuruldu ve şehitlerimiz var. Dünya üzerimize çullanırken bu yetmiyormuş gibi bir de içimizdeki hainler harekete geçmiş durumdadır. Bu hainler tarafından dün alçakça ve eşi benzeri görülmemiş bir şekilde askerlerimize tuzak kurarak şehit etmiş ve yaralamışlardır. Allah katında en büyük mertebeye ulaşan bu şehitlerimizi Belediye Meclisi olarak rahmetle anıyor, kederli ailelerine ve tüm Türk milletine başsağlığı diliyoruz. Allah bir daha ülkemize böyle acılar göstermesin. Bugün tam bir birleşme ve dayanışma günüdür. Bugün tüm siyasi çekişmeleri bir tarafa bırakarak terör örgütüne karşı el ele verme günüdür. Birlik ve beraberlik,  dayanışma içinde olmalıyız. Belediye Meclisimiz adına terörü buradan bir kez daha lanetliyorum’’ dedi.

SAYGI DURUŞUNDA BULUNULDU

 İSTİKLAL MARŞIMIZ SÖYLENDİ

Yürekli’nin konuşması sonra Meclis salonunda başta haince saldırı sonucu şehit olan askerlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşımız söylendi. Belediye Meclisi daha sonra gündem maddelerinin görüşülüp ilgili komisyonlara havale edilmesiyle sona erdi.

Bu haber 707 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...