Üçüzler ‘Dünyaya Merhaba’ dedi

16 Kasım 2012 17:53

Sağlık ordusu neferlerinin organize çalışması sonucu Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne getirilen anne adayı, üçüz bebek dünyaya getirdi.

Üçüz bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde bakımlarını sağlamak amaçlı, yoğun bakım ünitesinde tedavilerinin sağlandığını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya; konu ile ilgili şu bilgileri verdi: “Sütçüler ilçesi Kesme kasabasında Aile hekim kontrolü ile bilinen üçüz bebeği olacağı saptanan anne adayımız 14.11.2012 tarih 12.24 saatinde 112 çağrı merkezini aramışlardır. Bu sevinçli bir haberi alan Sağlık Ordumuzun neferleri eş zamanlı olarak Sütçüler 112 - Eğirdir 112 acil ambulansları ve Kadın Doğum Çocuk Hastalıkları Hastanesinden Op.Dr. Hüseyin Özyurt  Çocuk Hastalıkları Uzmanı Uz.Dr. Aslıhan Koç beraberinde iki ebe, iki anestezi teknisyeni, iki ambulans ve transport kuvöz ile birlikte ile harekete geçmişlerdir.

İlk çağrı sonrasında 112 ambulansımız Sütçüler ilçesi Kesme kasabasına ulaşarak 24 haftalık üçüz gebeliği olan anne adayının doğum sancılarının başlaması ve doğumun yakın olması sebebiyle hastaneye sevki başlamıştır. Kesme kasabasındaki 112 ambulans ile merkeze doğru yola çıkarken yolda karşılamak üzere Eş zamanlı olarak harekete geçen Eğirdir ilçesinde de bir 112 ambulans ebelerimizle birlikte yola çıkarak anne adayını yolda karşılamışlardır. Aynı anda Isparta Kadın Doğum Çocuk Hastalıkları Hastanesinden Op.Dr. Hüseyin Özyurt,  Çocuk Hastalıkları Uzmanı Uz.Dr. Aslıhan Koç beraberinde iki ebe, iki anestezi teknisyeni, iki ambulans ve transport kuvöz ile birlikte Eğirdir ilçesine doğru hareket etmişlerdir. Eğirdir ilçesinde yapılan muayene sonrası anne adayımızın Kadın Doğum Çocuk Hastalıkları Hastanesine kadar gelebileceği kararı Op. Dr. Hüseyin Özyurt tarafından verilmiştir. Anne adayımız Kadın Doğum Çocuk hastalıkları Hastanesine getirilerek üçüz bebekler dünyaya getirtilmiştir.

Bu mutlu haber ve yapılan organize çalışması sonrasında Sağlık Ordumuzun neferleri üçüz bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde bakımlarını sağlamak amaçlı, Kadın Doğum Çocuk Hastalıkları Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavileri sağlanmaktadır”.

 

Bu haber 1278 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...