“Yetkililer artık üzerine düşeni yapmalı”

8 Eylül 2015 19:44

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Balaban; terör olaylarını kınadı. Balaban’ın mesajı şöyle: “Son günlerde artarak devam eden terör olayları ve birbiri ardına gelen şehit haberleri milletimizin yüreklerini dağlamaya devam ederken, bir acı haberde Hakkâri Dağlıca'dan geldi.

Hakkâri'nin Dağlıca bölgesinde askerlerimize yönelik yapılan haince saldırılar bir kez daha bizleri yasa boğmuştur. 16 Askerimizin şehit, 6 askerimizin de yaralı olduğu yaralı ifade edilmektedir. Şehitlerimizin sayısı uzunca bir süre açıklanmamış bu da endişemizi daha da artırmıştır.

Üzülerek belirtiyorum bu gün de Iğdırdan gelen haber yüreklerimizi dağladı. 14 Polisimiz şehit edildi.

Şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet; yakınlarına ve aziz Türk Milletine sabır dilerim.

Son bir kaç aydır hızla artış gösteren ve ocaklara yangınlar düşüren terörü ve terör örgütünü lanetliyorum. Bu hainlere çözüm süreci adı altında can suyu veren ve palazlandıran siyasi iradeyi Türk milleti bir kenara not etmiştir.

Habur'da, Oslo'da, Kandil'de ve her yerde teröristlere çözüm süreci adı altında laf ettirmeyenler, bugün bunun bedelini millete ve milletin evlatlarına ödetmektedirler.

 Türkiye Kamu-Sen,  "Terörle müzakere değil, mücadele edilir",  "Çözüm değil, ihanet süreci" derken ve Akil adam olmayı reddederken bize vebalı gibi yaklaşanlar bugün yaşananlar için neler düşünmektedirler?

"Analar ağlamasın" diye başlatılan bu sürecin bir yutturmacadan ibaret olduğu artık çok net ortadadır. Türk milletinin çözüm süreci adı altında yıllardır oyalandığı, hainlerin ise bu süreçte mevzi kazandığı bir kez daha anlaşılmıştır.

Yetkililer artık üzerine düşeni yapmalı, "Terörle müzakere değil, mücadele" yolunu benimseyerek toprağa düşen şehitlerimizin kanını yerde bırakmamalıdır.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen ailesi olarak, başta tüm şehitlerimiz olmak üzere, Dağlıca'da şehit olan tüm askerlerimize yüce Allah'tan rahmet, aileleri, yakınları ve Türk milletine bir kez daha başsağlığı diliyorum."

"Ne Mutlu Türk'üm Diyene"

Bu haber 643 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...