ISPARTA TEK YÜREK

8 Eylül 2015 19:48

Dağlıca'daki hain saldırının ardından harekete geçen Isparta Şehit Aileleri Derneği önceki gün saat 18.00'de teröre lanet yürüyüşü düzenledi. Isparta Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi önünde toplanan Gaziler ve binlerce vatandaş Türk Bayraklarıyla teröre lanet yağdırdı. Atılan sloganlar eşliğinde Kaymakkapı Meydanına yürüyen binlerce vatandaş şehitlerimize dua etti, terörü lanetledi.

Son aylarda ardı ardına yaşanan terör saldırılarında gelen şehit haberleri yürekleri dağlıyor. Son olarak Hakkari Dağlıca'da gerçekleştirilen hain terör saldırısında 16 askerimiz şehit oldu, 6 askerimiz yaralandı.

Isparta Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi önünde toplanan grup Türk bayraklarıyla slogan atarak Kaymakkapı Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında İstiklal Marşı okundu, şehitler için dua edildi. 'Hepimiz Mehmet'iz, PKK'ya yeteriz', 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' diye sloganlar atan grup Kaymakkapı Meydanı önünde yürüyüşü sonlandırdı. Burada grup adına Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Emin Pınar açıklama yaptı.

Şehit aileleri ve gaziler olarak içlerine sindiremedikleri halde barış sürecini daha fazla kan akmaması, daha fazla ananın gözyaşı dökmemesi için içleri kan ağlayarak destek verdiklerini söyleyen Emin Pınar, "Destek verirken de onurlu ve dik duruşumuzdan birliğimizi ve bütünlüğümüzü zedeleyici hiçbir süreci destelemeyeceğimizi de beyan ettik. 7 Haziran seçimlerine kadar Gabar ve Cudi'de pikniğe giden siyasetçilere sormak istiyorum. Ne oldu da çözüm süreci çürüme sürecine döndü de buzdolabına kaldırıldı? ve ne oldu da çözüm sürecinin filmi yapılması için senaristlere havale edildi? Terör örgütü Dağlıca karakoluna değişik aralıklarla 3 defa aynı yerden baskın yapmıştır. Bizim istihbarat teşkilatı bunlardan haberdar da birileri mi engelliyor? Yoksa istihbarat uyuyor mu? Söyleyeceğimiz söz çok ama ceremeye ödeyeceğimiz para olmadığı için şu an hala çatışmaların devam ettiği, çatışma bölgesindeki Türk Silahlı Kuvvetleri'ne Allah'tan güç, kuvvet, şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar dileriz" dedi.

Konuşmanın ardından grup dağılırken bir grup motosikletli ise konvoy eşliğinde Türk bayraklarıyla şehir turu yaptı. Motosikletliler daha sonra Valilik önünde toplanarak terörü lanetledi.

Bu haber 755 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...