Şehitlerimiz için Gıyabi cenaze namazı kılındı

8 Eylül 2015 19:51

Önceki gün Hakkari Dağlıca’da, dün de Iğdır’da yaşanan ve toplam 28 asker ve polisimizin şehit olduğu terör olayları ülkeyi ayağa kaldırdı. Memur – Sen Isparta İl Temsilciliği ile Milli İrade Platformu da dün ortak bir eylem yaparak kitlesel basın açıklamasında bulundu.Mimar Sinan Camii önünde bir araya gelen Memur - Sen Konfederasyonuna bağlı sendika üyeleri ve Isparta Milli İrade Platformu üyeleri şiddet ve terör nereden gelirse gelsin her türlü şiddet ve terörün karşısında olduklarını açıkladı.

Memur - Sen İl Temsilcisi İhsan Arıcı,son günlerde yaşanan ve artan terör olaylarının ülkenin huzur ve refahına yönelik eylemler olduğunu belirterek; Ülkemize, milletimize yönelik bu canice saldırıları gerçekleştirenleri, teröre destek verenleri, terör örgütünün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınıyoruz. Kalleşçe yapılan bu hareketler şerefsizliktir.  Masum insanları hedef seçen hainler katliamlara başlamıştır. Amaçları Türkiye’nin önünü kesmek, milletimizin moralini bozmak, kardeşlik hukukunu bitirmek için saldırılar yapan terör örgütlerine, terör örgütlerine silah dahil lojistik destek veren yabancı güçlere, eli kanlı terör örgütlerinin reklamını yapan medya ve sivil toplum kuruluşlarına karşı birlik olma, ortak hareket etme ve kararlı mücadele verme günüdür.

Acının ülkesi, dili, dini, ırkı yoktur. Ağıtlar hangi dilden yakılırsa yakılsın, hepsi can acıtıcı ve yürek yakıcıdır. Büyük Memur - Sen ailesi ve Sivil Toplum kuruluşları olarak bölge halkı incitilmeden, terörün kökü kazınana kadar verilecek sosyal, siyasal ve askeri mücadelenin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. Vatanını, milletini hainlere ve hain saldırılara karşı korumak için canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi rahmetle  ve minnetle anıyoruz. Milletimizin birliğine, dirliğine kast eden teröristleri ve onları destekleyen teröristleri lanetliyoruz” dedi.

Memur – Sen adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Ramazan Toker de konuşmasında; “Başta Dağlıca olmak üzere bugün de Iğdır’da ve ülkemizin çeşitli yerlerinde yaşanan ve milletimizi derinden sarsan eli kanlı terör örgütünün saldırılarını kınıyor ve lanetliyoruz. Ülkemize, milletimize ve geleceğimize yönelen bu canice saldırılar ister PKK, ister IŞİD, ister DHKP-C’den gelsin teröre destek verenleri, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınıyoruz. Bu alçak terör örgütüne karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra birlikte mücadele vermeye devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.

7 Haziran 2015 Milletvekili Genel seçimlerinden sonra oluşan siyasi belirsizliği, kirli emelleri ve alçakça planları için kullanılan terör örgütleri masum insanları hedef seçmiş ve katliamlara başlamıştır. 20 Temmuz 2015 günü Suruç’ta 32 gencimizin karanlık eller tarafından haince öldürülmesinin ardından PKK terör örgütünün asker ve polislerimize art arda yaptığı saldırılarla Türkiye yeniden terör sarmalının içine çekilmiştir. Analar ağlamasın, ocaklar sönmesin ve kardeşlik hukuku gelişsin mottosuyla başlatılan Milli Kardeşlik sürecinde yeni katliamlar yapmak kan ve gözyaşı siyasetini devam ettirmek için planlar yapak PKK terör örgütü haince saldırıyla milletimizin birliğine ve dirliğine tuzak kurmuş, toplumun birlikte yaşama umuduna kurşun sıkmıştır’ dedi.

Çare, teröre karşı tek vücut olmaktır. Özgürlük - güvenlik dengesini gözeterek şiddetle ve terörle mücadele etmektir. Çare, terör örgütlerinin oyununa gelmeden demokratikleşme çalışmalarını sürdürmektedir. Çare, sıkıyönetim ve olağan üstü hal tuzağına düşmeden terörle etkin mücadeleyi yürütmektir. Etnik fitneye karşı kardeşlik hukukunu zirveye taşımaktır. Çare mezhep fitnesini de devreye sokmak isteyenlere karşı din kardeşliğini, inanç birlikteliğini kuvvetlendirmektir” dedi.

Eyleme katılanlar daha sonra Mimar Sinan Camiine girerek burada okunan Kur’anı Kerim’i dinledi ve yapılan duaya eşlik etti.

Aynı Camiide kılınan öğle namazına müteakip ise Şehitlerimiz için Gıyabi Cenaze Namazı kılındı ve şehitlerimizin ruhuna Fatiha okunarak ithaf olundu.

 

 

Bu haber 746 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...