‘Bez Bebek’ geri geliyor

16 Kasım 2012 17:55

SDÜ Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi (ENMER) ev sahipliğinde hayata geçirilen ‘Bez Bebek geri geliyor’  Projesi kapsamında Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Açıkel, Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Kenan Ören ve Isparta’da kurulu bulunan engelli sivil toplum kuruluşları yöneticileri bir araya geldi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından 25 Temmuz 2012  tarihinde başlatılan ‘Bez Bebek geri geliyor’  Projesinde önemli bir adım daha atıldı.

PROF. DR. AÇIKEL; “KANSOROJEN İÇERİKLİ

OYUNCAKLARA DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORUZ”

Çalışmalar hakkında bilgi veren Merkez Müdürü ve Proje yasal temsilcisi Prof. Dr. Yusuf  Açıkel, ‘Bez Bebek Geri Geliyor’ adlı ekolojik oyuncak projesinin, T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından hibe olarak verildiğini, bu proje bağlamında Türkiye'de ekonomik sebeplerden dolayı yoğun ilgi gören Uzakdoğu kaynaklı oyuncakların kullanımına, oyuncaklardaki kanserojen maddeli içeriklere ve ekolojik oyuncak sektörüne dikkat çekmek istediklerini, şiddet içeren oyuncakların çocuklarda psikolojik sorunlara yol açtığını ve merkez olarak bu konuda farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

“ENGELLİLERE YÖNELİK ATÖLYE KURACAĞIZ”

Ayrıca, engelli ve engelsiz tüm çocuklarla birlikte ekolojik oyuncak atölye çalışmaları ve grup etkinliklerine devam edildiğini, Aralık ayında sergi ve stant aktiviteleri yapılacağını, 31 Aralık 2012 tarihinde sona erecek projenin başarılı olması halinde, İş - Kur'un desteği ile engelliler için gelir elde edilebilecek bir atölye kurulmasının planlandığını ifade etti.

ÇALIŞMALARDA BİRLİKTE HAREKET EDİLECEK

Toplantının sonucunda; Isparta’da engelli camiasına yönelik geliştirilecek olan politika, plân, program ve projelerin engellilerin sorunlarına kalıcı çözüm önerileri getirebilmesi için engelli sivil toplum örgütlerinin tek bir şemsiye altında toplanması ve oluşturulacak olan bu çatı altında ortak projeler yürütülmesinde görüş birliğine varıldı.

ENGELSİZ BİR ISPARTA İÇİN….

Üniversite olarak engelli camiası için lokomotif görevini üstlenmesi gerektiği ve koordinasyon misyonu ile engelsiz bir Isparta için çalışmalara ivedilikle başlanması gerektiği belirtildi. İlgili taraflarca belirlenen kriterler doğrultusunda atılacak olan adımlar için mevzuat düzenlemelerinin taslak çalışmasını yapmak üzere ENMER Proje Koordinatörü İsmail Çevikbaş ve Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Ramazan Erdoğan ve uzun, orta ve kısa vadeli olmak üzere Stratejik Plan hazırlanmasında da Türkiye Beyazay Derneği temsilcisi Yaşar Akbay görevlendirildi.

Dilek ve Temenniler bölümünde Merkez Müdürü Açıkel; bizi bir araya getirmeye vesile olan Ulusal Ajansa teşekkürle başladığı konuşmasını, engelsiz bir Isparta için sivil toplum hareketine büyük bir ihtiyaç olduğunu ve kamuyu harekete geçirecek potansiyel gücün de yine sivil toplum örgütlerinin kendisi olduğunu belirterek Üniversite olarak engelliler ile ilgili her türlü çalışmada üstümüze düşen tüm görev ve sorumlulukları yerine getirmeye hazırız diyerek açık desteklerini ifade etti. 

Bu haber 1483 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...