CHP´ye 4 aday adayı müracaat etti

10 Eylül 2015 18:45

7 Haziran genel seçimlerinde 18 aday adayının bulunduğu CHP'de bu sayı 1 Kasım'da yapılacak erken seçimlerinde 4'e düştü. Konu ile ilgili bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Senayi Demirkol "Edindiğimiz bilgilere göre 2 ya da 3 isim daha müracaat da bulundu. Bunların isimlerini daha sonra açıklayacağız. Genel Merkez bunların değerlendirmesini yapıyor. Ama 7 Haziran'da ki 4 adayımız aynen yine müracaatlarını yaptılar" ifadelerini kullandı.

CHP Genel merkezinin mevcut listelerde değişiklik yapmayacağı açıklamasında sonra aday sayısında düşüş olduğunu belirten Demirkol" Tabi aday adaylarının çok olmaması mevcut listelerin korunacağı yönünde ki algı bazı arkadaşları geri çekti. Daha önce yapmış olduğumuz ön seçime saygılarından dolayı böyle bir şeyin çıkmasından dolayı o saygıdan dolayı çoğu müracaat etmedi" dedi.

Mevcut listedeki 4 adayın tekrardan başvuru yapmasının ardından gözler diğer aday adaylarına çevrildi. 4 aday haricinde 2 ya da 3 Kişinin daha müracaat ettiğini dile getiren CHP İl Başkanı Senayi Demirkol "Bunların isimlerini daha sonra açıklayacağız. Genel Merkez bunların değerlendirmesini yapıyor ama 7 Haziran'da ki 4 adayımız aynen yine müracaatlarını yaptılar. Bildiğiniz gibi önseçim yapma şansımız yok. Bunu yüksek seçim kuruluna da bildirdik. Yüksek seçim kuruluda merkez yoklaması yapılabileceği yönünde kararlar çıkarıldı. Adaylarımızın tamamı merkez yoklaması ile belirlenecek.

Mevcut listedeki sıralamanın Genel merkez tarafından değiştirileceğine değinen Demirkol "Bizim Isparta’da bu sıralama değişir mi değişmez mi bu genel başkanımızın partide vereceği bir karar. Bu masaya yatırılacak. Sıralama değişip değişmeyeceğini daha sonra öğreneceğiz" şeklinde konuştu.

Bu haber 701 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...