Yalvaç’ta teröre lanet mitingi

12 Eylül 2015 13:47

Teröre lanet mitingine 7’den 70’e neredeyse tüm Yalvaç halkı katılarak birlik ve beraberlik mesajları verdi. Vatan şehitleri için yürüyen halk en sonunda dua ederek olaysız bir şekilde dağıldı

Ülkemizi derinden etkileyen terör olaylarında verdiğimiz şehitlere saygı, teröre lanet mitinginde Yalvaç halkı tek vücut oldu. Kamu Sen’e bağlı Türk Eğitim Sen öncülüğünde Çarşamba akşamı Anlatan Meydan’da düzenlenen mitinge binlerce insan katıldı.

Sık sık terör örgütünü lanetleyen sloganlar atan kalabalık ellerinde Türk Bayrakları ile Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Ne Mutlu Türküm Diyene, Hepimiz Mehmetiz PKK’ya yeteriz gibi sloganlarla meydanı inletti.

Mitinge 7’den 70’e her yaştan kadın ve erkek katılırken Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, YALTSO Başkanı Nuri Dirik, STK Temsilcileri, siyasi partilerin yöneticileri de iştirak etti.

Tüm Şehitlerimiz için 1 dakikalık Saygı Duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşından sonra Türk Eğitim Sen Temsilcisi Veli Akisti kalabalığa seslendi. Duygu yüklü bir konuşma yapan Akisti şunları söyledi:

“Sevgili Yalvaçlılar,

Hepiniz, Türk Eğitim Sen Yalvaç İlçe Temsilciliği tarafından düzenlenen teröre lanet amacıyla yapılacak olan şehitlerimizi anma etkinliğine hoş geldiniz. Hoş geldiniz dedim ama aslında her birimiz “hoş” olmadığımız için burdayız, buruk olduğumuz için, üzgün olduğumuz için burdayız. Bu dik ve sağlam duruşa destek olduğu için Eğitim iş, Aktif Eğitim Sen ve Eğitim Bir Sen İlçe temsilciliklerine ve ismini sayamadığım diğer kuruluşlara ayrı ayrı teşekkür ederim.

Sözlerime başlamadan önce şunu belirtmek istiyorum ki;

Bu bir siyasi reaksiyon değildir,

Bu bir sendikal faaliyet değildir,

Bu bir ticari ortaklık değildir,

Bu Yalvaç taki yüreklerin aynı ateşle yanmasıdır. Şehitlerimizin artık atmayacak olan kalplerinin Yalvaç Anlatan Meydanında atmaya devam edeceğinin göstergesidir.

Bakınız her düşünceden, her huydan , her şekilden yüzlerce insan burada Vatan için, Bayrak için ve Bağımsızlık için toplanmıştır.

Gün birlik olma günüdür.

Gün siyasi düşünceleri ve küçük hesapları bir kenara bırakıp el ele teröre lanet okuma günüdür.

Gün emperyalist güçlerin ve işbirlikçisi terör örgütünün yaptığı kardeşi kardeşe düşürme planını bozma günüdür.

Buraya toplananlar; Aziz Şehitlerimizin anasıdır, babasıdır, kardeşidir, evladıdır.

Burada toplananlar taşkınlık yapmak için değil taşan gönüllerini şu meydana dökmek için toplandı.

Buraya toplananlar günlerdir gözlerinde zorla tuttuğu bir damla göz yaşını bu meydana dökmek için geldi.

Herkesin bildiği ve medyadan öğrendiği kadarıyla geçtiğimiz 50 günde 111 vatan evladı, 111 ana kuzusu, 111 Heybetli baba, 111 göz nuru gözlerini kırpmadan kanlarını toprağa akıttılar. Ciğerlerimiz Muş’ta , Lice’de , Elazığ’da Silopi’de,Tunceli’de Batman’da ,Dağlıca’da, ve son olarak Iğdır’da dağlandı yandı ve kavruldu.

O akşam yıldızlar sararmış gibi

Tepeler titreşir hava kış gibi

Bir dağın sırtında dağ varmış gibi

Omuzlamış bir mehmedi mehmedim

Girdiler kara toprağa. Ey vatan daha ne istersin bu milletten? Senin için canını verdi, yetmedi mi? Tüyü bitmemiş evlatlar yetim kaldı, yetmedi mi? Ömrüne doyamadan yumdu gözlerini, yetmedi mi?

Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,

Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!

Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker!

Gökten ecdad inerek öpse o pâk alnı değer.

Vakit ağlama sızlama vakti değildir vakit karalar bağlama vakti değildir. Vakit terörü besleyen unsurlara karşı dik durma,öc alma vaktidir. Tarih ve milletimiz terörü besleyen, büyümesine vesile olan unsurları bir kenara not etmiştir. Hesap günü geldiğinde mizan kurulacak ve suçlular bu mizanda hesaplarını vereceklerdir. Bu ülke çok eylüller atlatmıştır bu kara eylülü de elbet atlatmasını bilecektir. Artık silkelenme vaktir. Şöyle bir geriye bakıp kendimizi hesaba çekme vaktidir. Yanlış yaptıysak elbet yanlıştan dönülür, yanlıştan dönmeyi kendine ar edenler utansın. Şu meydanda çıkarlarını gözeterek bulunamayanlar utansın.

Ve sakın ola ki şöyle düşünmeyin;burada toplanmış olmamız demek görevimizi yaptığımız anlamına gelmez. Bu bir deşarj olma operasyonu değildir. Bu “aman sabrımızı sınamayın” operasyonu değildir. Bu basın açıklaması; farkındalık yaratmak için düzenlenmiştir.Bu farkındalığı lütfen çevremize yayıp anlatalım.

Kan ağlarken beşikteki bebelerimiz.

Sanma dünya seyredecek yiğitlerimiz.

Biz şehadet şerbetini içenlerdeniz.

Vatan için özge candan geçenlerdeniz.

Ve sen Şehidim, sen Üzülme;  evladın yetim kalmayacak  onun gözeteni bizleriz, annenin gözleri puslu kalmayacak onun evlatları bizleriz.

Bizler biliyoruz ki Şehitler Ölmez ve bizler yine haykırarak söylüyoruz ki VATAN BÖLÜNMEZ.

Şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar niyaz ediyoruz. Canımız bu bedende olduğu müddetçe hatıralarını yaşatacağımıza ve intikamlarını muhakkak alacağımıza dair söz veriyoruz. Büyük Türk Milletinin başı sağ olsun!

Sana gelmez bu ufuklar, seni almaz bu cihât...

Ey şehît oğlu şehît, isteme benden makber,

Sana ağûşunu açmış duruyor peygamber.”

BİZİ AYRIŞTIRMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ

Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü de yaptığı konuşmada Türkiye’yi bölüp parçalamaya yönelik yapılan bu girişimlerin hepsinin boşa gideceğini belirterek, ‘Türk Milletini ve bu kutsal toprakları parçalamaya hiç kimsenin gücü yetmez’ dedi.

Kalabalık mitingin ardından yürüyüşe geçti. Lise Caddesi, Hastane Caddesi, Turgut Özal Bulvarı ve Çınar Bulvarından sloganlar eşliğinde yürüyen onbinlerce insan en son Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelerek şehitlerimiz için edilen duaya iştirak etti. Araçlardan oluşan konvoyun geçişinin ardından miting olaysız bir şekilde sona erdi.

 

Bu haber 712 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...