“Varise ‘tedavisi yok’ gözüyle bakmayın”

15 Eylül 2015 14:51

Bacaklarda şiddetli ağrılara, şişliklere yol açan varisler için artık hastanede yatmaya gerek yok. Kalp Damar Cerrahisi Op. Dr. Murat Yıldırım “varise artık tedavisi olmayan ya da ameliyat olduktan sonra tekrarlanır gözüyle bakılmamalı. İnsanlar bu endişelerini bir kenara bıraksın” dedi.

Lazer tedavisi sayesinde ameliyattan iki saat sonra yürüyerek eve dönmek mümkün. Toplumun erişkin yaşta 20'si kadar varisten muzdarip iken, kadınlarda erkeklere göre 4 kat daha fazla görünüyor. Isparta'da ayak şişliği şikayetiyle Devlet Hastanesi Gülkent Birimine başvuran Emine Erol adlı hasta, ameliyattan iki saat sonra yürümeye başladığını söyledi.

VARCLOSE TEDAVİSİ UYGULANDI

Hastanın bacakta şişlik, ağrı, gece krampları şikayetiyle kendilerine başvurduğunu söyleyen Kalp Damar Cerrahisi Op. Dr. Murat Yıldırım, "Gerekli tetkikleri yaptıktan sonra tedavisine geçtik. Varis tedavisi artık daha önce yapıldığı gibi açık cerrahi şeklinden ziyade lazer tedavisi ve en son bizimde hastanemizde uyguladığımız varclose tedavisini hastamıza uyguladık. Hastamız bir iki saat sonrasında yürüyerek taburcu edildi." dedi.

Lazer tedavi uygulamasının konfor açısından üstünlükleri bulunduğunu söyleyen Isparta Devlet Hastanesi Gülkent Birimi Kalp ve Damar Cerrahisi Op. Dr. Murat Yıldırım, "Hastamız 3 gün önce ameliyat olmuştu. Kontrole geldiğinde rahatsızlıklarının oldukça hafiflediğini söyledi. Varise artık tedavisi olmayan ya da ameliyat olduktan sonra tekrarlanır gözüyle bakılmamalı. İnsanlar bu endişelerini bir kenara bıraksın. Eğer böyle bir şikayetleri varsa, bu rahatsızlığın tedavisinin rahat bir şekilde yapıldığını söylemek istiyorum." ifadelerini kullandı.

“AMELİYATTAN İKİ SAAT SONRA YÜRÜYEREK EVİME GİTTİM”

3 gün önce lazer uygulamasıyla tedavi olan 53 yaşındaki Emine Erol ise, "Ayaklarım şişiyordu. Ayakkabı falan ayağıma olmuyordu. Burada doktorumuz muayenemizi yaptı. Hiç bir sıkıntım yok. Ameliyattan iki saat sonra yürüyerek evime gittim. Benim gibi olanlar hiç durmasın, gelsinler. Doktorumuza da çok teşekkür ediyorum, beni bu rahatsızlıktan kurtardığı için" şeklinde konuştu.

Bu haber 1269 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...