Eğirdir HEM Üniversiteye Hazırlık Kursu Açacak

15 Eylül 2015 14:57

Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Üniversiteye Hazırlık Kursları açacak. Başvurular 2 Ekim’de sona erecek.

2015-2016 eğitim öğretim yılının başlamasına çok az bir zaman kala İlçemizdeki okullar da hazırlıklarını tamamladı.

Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Şanal, usta öğretici ve öğretmenleriyle yaptığı toplantıda Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi’nin faaliyetlerinden bahsederek yeni eğitim-öğretim yılında açılacak kurslarla ilgili bilgi verdi. Şanal, özellikle destekleme kurslarına önem verdiklerini kaydederek, örgün ve yaygın eğitimi destekleme ve yetiştirme kursları yönergesi çerçevesinde Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi tarafından, mezun olan öğrencilerimize yönelik destekleme ve yetiştirme kursları adı altında üniversiteye hazırlık kursları açılacağını bildirdi.

Şanal, 2014-2015 eğitim öğretim yılında Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi tarafından 202 kurs açıldığını, kurs süresince başarılı olan 4 bin 263 kursiyere belge verildiğini hatırlatarak “Bu kursiyerlerimizden bir kısmı aldıkları belgelerle işe girdiler, bir kısmı kendi işini kurdu, bir kısmı bir üst öğretime başvurdu, aile ekonomisine katkıda bulundu. Bunları zaten basınımızın da katıldığı hayat boyu öğrenme halk eğitimi işbirliği ve planlama komisyonu toplantısında açıkladık. Basınımızı da bilgilendirmiştik zaten. Asıl olan önceki yapılanları gündeme getirmek değil bizim amacımız. Hayat Boyu öğrenmenin amacı olan devamlılığı sağlamak, eğer olabiliyorsa yeni bir şeyler koymaktır hedefe.” dedi.

EĞİTİM AİLEDE BAŞLAR

Eğirdir HEM Müdürü Şanal, 2015-2016 Eğitim öğretim yılında halkımızın taleplerini dikkate alarak köylerimizde ve tüm mahallelerimizde mümkün olduğunca kurslar açmayı planladıklarını vurguladı ve “Belediyemizden gördüğümüz desteği  köy ve mahalle Muhtarlarımızdan da bekliyoruz. Yeter ki bizden eğitim istesinler. Bakanlığımız özellikle Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüz açılacak eğitimleri destekliyor, kurslara çok önem veriyor. Aile eğitimlerine, Okuma Yazma kurslarına daha da önem veriyor. Biliyorsunuz Geleceğimizin teminatı yavrularımızın eğitimi aile de başlar. Onun için Aile eğitimlerine bu yıl daha da önem vereceğiz. Tüm anne ve babaları Bu eğitimlere katılmayı bekliyoruz.” diye konuştu.

GEÇ DEĞİL ÖĞRENMEK İÇİN

Şanal, sözlerine şöyle devam etti: “Herhangi bir nedenle okula gidemeyen, veya öğrenimini tamamlayamayan arkadaşlarımız üzülmesinler. Hem ortaokul, hem de lise kısmını açıktan sadece sınavlarına girerek tamamlayabilirler. Bakanlığımız Açık öğretim iş ve işlemlerini de Halk Eğitim merkezlerimiz yürütmektedir. Biliyorsunuz sloganımız “Geç değil öğrenmek için, Her Yaşta, Her Zaman, Her Fırsatta.” Biz bunun bilincinde olduğumuz müddetçe daha çok çalışmalıyız. Açık lise de yeni kayıtlar 2 ekim Cuma, kayıt yenilemeler ise 9 Ekim Cuma mesai bitimine kadar devam edecek.

ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK KURSLARI İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ:2 EKİM

Bu yıl yapacağımız Faaliyetlerle ilgili bir müjde daha vermek istiyorum. Biliyorsunuz örgün ve yaygın eğitimi destekleme ve yetiştirme kursları yönergesi çerçevesinde basından da takip ediyorsunuz.  Mezun olan öğrencilerimize Destekleme ve yetiştirme kursları adı altında üniversiteye hazırlık kursları açacağız. Bunun hazırlıkları içerisindeyiz. Mezun olan öğrencilerimiz bize gelerek başvuruda bulunsunlar.  Müfredattaki tüm derslerden bu kursları açabiliyoruz. Eğer merkez binamız kontenjan olarak yeterli gelmezse diğer okullarımızda da bu kursları açma yetkisini Milli Eğitim Bakanlığı olarak bakanlığımız bize verdi. En önemlisi de bu kurslarımız tamamen ücretsizdir. Öğrencilerimiz mutlaka 2 Ekim 2015 Cuma günü mesai bitimine kadar başvuru yapmalılar.”

12 KURSİYET YETERLİ

Bu yıl açılacak kursların nasıl belirleneceği ile ilgili bilgiler de veren Şanal, “Biz kurslarımızı tamamen kursiyerlerimizin isteğine ve talebine göre yapıyoruz. Okuma yazma kurslarımız hariç 12 kursiyer olması yeterli. Tabi kurs süresince devam mecburiyeti var. Sadece okuma yazma ve engelli birey eğitiminde 12 yeter sayısını aramıyoruz.” dedi.

BECERİ KURSLARINA BU YIL DA ÖNEM VERECEĞİZ

Beceri kursları başlığı altında düzenlenen kurslarda geleneksel el sanatlarına önem verdiklerini kaydeden Eğirdir H.E.M. Ali Şanal “Beceri kurslarımızda geleneksel el sanatlarına önem verdik bu yıl biraz daha önem vereceğiz. Özellikle minyatür, hat, tezhip, çini, ebru.  Bunların her biri kültürümüzün bir parçasıdır. Onları nakışlarda, süslemede, duvarlarda işlemek insanı doyumsuz bir haz veriyor. Tabi bunu ben değil motifleri işleyen kursiyerler ifade ediyor.” şeklinde konuştu.

Bu haber 587 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...