“Bir yol haritası bile yok”

15 Eylül 2015 15:01

CHP İl Başkanı Senayi Demirkol, terörün bitirilmesi için bir yol haritasının dahi olmadığını belirterek, “Sadece siyasi nutuklar var. Bitireceğiz, terörün kökünü kazıyacağız, temizleyeceğiz diyorlar. Bu 30 yıldır söyleniyor. Böyle terörle mücadele olmaz”

CHP İl Başkanı Senayi Demirkol, terör olayları üzerinden hükümete yüklendi. “Ne oldu da 7 Haziran’dan sonra birden bire terör hortladı?” diye soran Demirkol, bu durumun kamuoyuna açıklanması gerektiğine işaret etti. Demirkol, “Başbakanın en azından çözüm sürecinin neden bittiğini halka açıklaması lazım. Gencecik çocuklarımız adı konmamış bir savaş uğruna şehit oluyor” dedi.

Öte yandan terörle mücadelede atılacak her adımda parti olarak göreve hazır olduklarının altını çizen Senayi Demirkol, bu hükümetin terörün hakkından gelemeyeceğini ileri sürdü. Demirkol, “Çünkü başta bir hükümet yok. 13 yıldır yöneten insanlar yine baştalar. Seçim hükümeti kuruldu. Hiçbir şeye yetkisi olmayan bir hükümet. Bu konuda bir üst akıl oluşturulması lazım. Bunun içinde tüm siyasi partiler, TSK, Emniyet birimleri, sivil toplum kuruluşlarıyla bir üst akıl oluşturularak yol haritası çıkartılmalı. Terörün nasıl önleneceği hakkında bir yol haritası yok. Sadece siyasi nutuklar var. Bitireceğiz, terörün kökünü kazıyacağız, temizleyeceğiz diyorlar. Bu 30 yıldır söyleniyor. Böyle terörle mücadele olmaz” şeklinde konuştu.

Diğer taraftan son günlerde tehlikeli bir gerginlik yaşandığına dikkat çeken CHP İl Başkanı Demirkol, “Her türlü provokasyona açık eylemler yapılıyor. Allah korusun bu durum ülkeyi iç savaşa götürür. Halkın sağduyulu olması lazım. Sakin olmamız lazım. Vurup kırmakla bu iş olmaz” dedi.

 

 

Bu haber 683 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...