“İktidar mağduru oynuyor”

15 Eylül 2015 17:38

BBP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ürgüp, Ege Bölge Toplantısını gerçekleştirmek üzere geldiği ilimizde önemli açıklamalarda bulundu. Ürgüp, ‘’Ülkemiz belki de son yüzyılın belki de en kötü günlerini geçiriyor’’ dedi.

Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) 1 Kasım erken seçimlerine hazırlık çerçevesinde gerçekleştirdiği Ege Bölge Toplantısı dün Isparta’da yapıldı. Toplantıya; BBP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ürgüp’ün yanı sıra Burdur, Eskişehir, Antalya, Afyonkarahisar, Kütahya, Bilecik ve Isparta İl Başkanları katıldı. Türkiye’de 10 bölgede gerçekleştirilecek olan toplantıların bir ayağı da 6 ilin başkanlarının katılımıyla ilimizde gerçekleştirildi.

SON YÜZYILIN EN KÖTÜ GÜNLERİNİ YAŞIYORUZ

Toplantıda ülkemizin içinde bulunduğu durumu gözler önüne seren BBP Genel Başkan Yardımcısı ve eski Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin içinde bulunduğu şartların ortada olduğunu ve ülkemizin son yüzyılın belki de en kötü günlerini yaşadığını belirten Ürgüp, şunları söyledi; ‘’Ekonomisi iyiye gitmemektedir. İslami hassasiyetler üzerine politika yapan ve böylece milletten defalarca vize alan siyasi iktidar bunca zaman içerisinde az da olsa var olan kendi hassasiyetlerini kaybettiği gibi milleti de kendisi gibi değerler yozlaşmasının girdabına itmiştir. Dış politikamız iflasın eşiğine gelmiş Türkiye, senaryosunu küresel güçlerin yazdığı politikaların piyonu haline getirilmiştir.

DERDİMİZİ BİR TÜRLÜ İKTİDARA ANLATAMADIK

BBP olarak yıllardır bu hususlarda paneller yaptık, konferanslar verdik, uyarılarımızı ve çözüm önerilerimizi her kesimden insanımızla paylaştık. Ancak derdimizi her nedense siyasi iktidara bir türlü anlatamadık. Teröristle müzakerenin olamayacağını, teröristle mücadelenin olacağını ifade ettik. Bölgenin sorunlarının çözümü için doğru adresin bölgede etkin olan yıllarca terörle mücadelede devletinin yanında duran kanaat önderleri ve siyasi parti temsilcileri olduğunu söyledik.

İKTİDAR MAĞDUR VE MAZLUMU OYNUYOR

Son 3 yılda terörle mücadele konusunda akıl almaz bir akıl zafiyetiyle karşı karşıya kaldık. Demokratik açılım, çözüm süreci derken terörist grupların siyasi irade eliyle güçlendiğini örgütlenme yapısını tamamladığına şahit olduk. Bu günlerde çözüm süreci çökmüş PKK ile aralarındaki müzakere süreci ise bitmiş gibi gözükse de aslında bunun hiçbir inandırıcılığı yoktur. Hala projenin tam olarak rafa kaldırılmadığı kendi ifadeleriyle ‘Buzdolabına konulduğu’ söylenmektedir. İktidar üzerine düşeni yapmış da PKK ve siyasi uzantıları sürece ihanet etmiştir gibi akıllara ziyan bir gerekçeyle iktidar, Türk Milleti nezdinde mağdur ve mazlumu oynamaya devam etmektedir.

TEPKİLER TEHLİKELİ BOYUTLARA ULAŞTI

Son günlerde eli kanlı terör örgütünün askerimize, polisimize yönelik saldırıları milletimiz nezdinde derin bir infiale dönüşmüştür. Buna mukabil halkın, gençlerin göstermiş olduğu tepkilerin yer yer kontrol dışına çıkarak demokratik tepkinin dışında tehlikeli bir boyut aldığı görülmektedir. Bu durum terör örgütünün ekmeğine yağ sürmektedir. Biz BBP olarak demokratik ve yasal çerçevede yapılabilecek tepkiler dışında hiçbir eylem, söylem ya da provokasyonun içinde bulunmayacağımızı, kökeni ne olursa olsun sivil ve masum vatandaşlara yönelik saldırılara asıl prim vermeyeceğimizi ilan ediyoruz. Biz inanıyoruz ki milletimiz rahmetli genel başkanımızın ifadesiyle ‘Türkmen’i, Kürdü, Alevi’si, Sünni’si ile bir bütündür.’ BBP’nin davası bu birliğin muhafaza edilmesi ve ilelebet korunmasıdır. Bu uğurda şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğimizi ifade ediyorum.’’

Ürgüp’ün açıklamasından sonra toplantı basına kapalı şekilde devam etti ve katılımcılar bir süre sonra ilimizden ayrıldı. 

Bu haber 617 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...