“Gökyüzü Farkındalığı-2” Projesi Sona Erdi

15 Eylül 2015 17:41

Orta öğretimde görev yapan fizik ve matematik öğretmenlerinin Astronomi ve Uzay Bilimlerine olan ilgilerini artırmak amacıyla Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyfettin Çakmak tarafından yürütülen “Gökyüzü Farkındalığı-2” projesi sona erdi.

SDÜ Öğretim Elemanları Doç. Dr. Gizem Saygılı, Fizikçi Hidayet Yıldız ve Uzman Fizik Öğretmeni Seval Çakmak’ın yer aldığı TÜBİTAK 4004 projesi, 21 farklı ilden 30 öğretmenin katılımıyla SDÜ Çiftçi Eğitim Merkezi ve Eğirdir Mavi Göl Oteli'nde gerçekleştirildi.

Projenin etkinliklerine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, Astronom Prof. Dr. Dursun Koçer, Astronom Prof. Dr. Ethem Derman ve Astronom Prof. Dr. Zeynel Tunca, Amatör Teleskop Yapımcısı ve Gökyüzü Fotoğrafçısı Uğur İkizler, Yrd. Doç. Dr. Ayşegül F. Yelkenci ve Dr. F. Korhan Yelkenci’nin yanı sıra Amatör Astronom İsmail Yücel, Mert Koçer ile Ümit Fuat Özyar da katıldı.

Gökyüzü Farkındalığı-2 projesi; geçmişten bugüne toplumda Astronomi ve Uzay Bilimlerine dair azalan ilginin arttırılmasını sağlamak, gökyüzü gözlemleriyle güneş sistemi başta olmak üzere yıldızları, takım yıldızları, bulutları ve galaksileri tanımak, heyecan oluşturacak güncel bilgileri paylaşmak ve katılımcıların teleskop kullanıcısı olmalarını sağlamak, çevresel sorun olan ışık kirliliğine karşı duyarlılık kazandırmak amacıyla hazırlandı.

Bu haber 679 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...