“Birlik ve beraberliğimizi bozmayalım”

15 Eylül 2015 17:47

Isparta Gül Platformu  Adına Başkan Osman Akdemir, yaşanan terör olaylarını kınayarak; “Terör olaylarında asla ümitsiz olmayalım. Birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik bağlarımızı güçlendirelim” mesajı verdi.

Akdemir’in açıklaması şöyle: “Asırlardır yan yana, omuz omuza yaşamış asil milletin öz çocuklarını ayırmaya, ayrıştırmaya; bölmeye, bölüştürmeye; hısımları hasımlaştırmaya; dindarları kindarlaştırmaya; mertleri namertleştirmeye; özgürleri köleleştirmeye; eli kalem tutan elleri silahlaştırmaya; aklı mahkumlaştırmaya; İslami değerleri değersizleştirmeye; varları yoklaştırmaya, Vicdanları karanlıklaştırmaya, Gören gözleri körleştirmeye; İşiten kulakları sağırlaştırmaya; Hakkı ve hakikatı konuşan dilleri dilsizleştirmeye; Din duygusunu yozlaştırmaya; Kardeşliği hiçsizleştirmeye; hasılı tüm güzellikleri çirkinleştirmeye çok uğraştılar, didindiler, yırtındılar, feryad-ü figan ettiler, olumluluk adına ne varsa olumsuzlaştırmaya çırpındılar. Allah’ın izniyle muvaffak olamadılar ve olamayacaklardır.

Çünkü; bu millet yeri ve zamanı geldiğinde bir ve diri olmayı, tek yürek tek bilek olmayı; her türlü terör olayları karşısında sakin olmayı, aklı selimini ön planda tutmayı, hırs ve kinine boyun eğmemeyi, geçmiş ve geleceğine sahip çıkmayı, dik durmayı, diklenmemeyi, mukaddesatına ve tarihi mirasına sahip çıkmayı , milletimize ve ülkemize hizmet edenleri baş tacı etmeyi, darlıkta-yoklukta ve tabii afetlerde kenetlenmeyi, yardımlaşmayı, ülkesine yan gözle bakanları alaşağı etmeyi, gerektiğinde  ise şehit olmayı göze alabilmektedir.

Şairin dediği gibi;

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır,

Toprak,eğer uğrunda ölen varsa vatandır.          

Ülkemiz uzun yıllar terörizmle mücadele ederken son günlerde Hakkari-Dağlıca, Iğdır, Tunceli, Mardin, Şanlıurfa-Suruç, vb diğer  il ve ilçelerde PKK, DAEŞ gibi terör örgütleri, Türkiye Cumhuriyeti devletini bölmek ve parçalamak için 100 e yakın kahraman asker ve polisimizi çekinmeden, kalleşçe, haince şehit etmişlerdir. Dış mihrakların tahrikiyle onların yurt içindeki maşaları terörü ve teröristleri desteklediklerini açıkça ifade etmektedirler.Buna karşılık Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ile Emniyet güçlerimiz gereken cevabı vermekte, vermeye de devam edecektir. Haince saldırılarla asker ve polisimizin şehit edilmeleri, önce şehit yakınlarının silahlı kuvvetler ile emniyet mensuplarımızın, necib milletimizin yüreğine ateş düşürmüştür.

Din, Devlet, iman, bağımsızlık, bayrak, sancak ve vatan toprağı gibi kutsal sayılan değerler karşısında öldürülenlere şehit denilmektedir. Şehitlik, bir fani için erişilecek rütbelerin en büyüğüdür. Allah katında Peygamberlerden sonra en yüksek mertebedir. Terör olaylarında asla ümitsiz olmayalım. Birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik bağlarımızı güçlendirelim.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti demokratik, sosyal ve hukuk devletidir. Bu uğurda canını feda eden aziz şehitlerimize  Allah’tan rahmet, yakınlarına, Silahlı kuvvetlerimiz ile emniyet güçlerimize, korucularımıza ve milletimize başsağlığı diliyoruz.

55 adet gönüllü kültür teşekkülleri adına ‘GÜL PLATFORMU’ olarak her türlü terörü kınıyor ve lanetliyoruz.

Meramımızı İstiklal Marşımızdan aldığımız dizelerle noktalıyoruz:

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda,

Şüheda fışkıracak,toprağı sıksan şüheda,

Canı,cananı bütün varımı alsın da Hüda,

Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.

 

Bu haber 609 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...