15. Bölge Eczacılar Odası Genel Kurulu yapıldı

15 Eylül 2015 17:49

15. Bölge Isparta Eczacılar Odası’nın olağan genel kurulunda tek listeyle seçime giren mevcut Başkan Saygın Garğın, güven tazeledi.

15. Bölge Isparta Eczacılar Odası’nın seçimli olağan genel kurulu hafta sonu gerçekleştirildi. Oda binasında yapılan seçime tek listeyle giren mevcut Başkan Saygın Garğın, güven tazeleyerek, yeni döneme başladı. Divan Başkanlığını Ruhan Şani’nin yaptığı Genel Kurul’un açış konuşmasını yapan Saygın Garğın, sözlerine terör saldırılarında şehit olan kahramanlarımızı anarak başladı. Önümüzde bir seçim olduğunu ifade eden Garğın, "Umarım bu seçimle birlikte ülkemizin gündemi normal bir gündeme oturmuş olur” dedi.

ISPARTA’DA 110 ECZANE HİZMET VERİYOR

Eczacılar Odası yönetim kurulunun 5 kişiden oluştuğunu dile getiren Garğın, bu 5 kişinin ciddi sorunlarla uğraştığını söyledi. Mesleğin geldiği noktayı herkesin iyi bildiğini ifade eden Garğın, “2004’den sonra sağlıktaki dönüşümle birlikte mesleğimiz geriye doğru gidiyor. İlaç fiyatlarının düşmesi, Eczacılık Fakülteleri’nin sayılarının artması mesleğimizin sıkıntıları. Mesleğimize yeni bireyler katılıyor, bu sevindirici bir şey ama bir taraftan da bizlerin ekonomimiz bölünüyor. Şuanda 110 tane eczane var. Yaklaşık 3-4 yıldır bu 110 sayıda sabitlendik. Türkiye ortalamasına baktığımızda şehir merkezinde 47 tane eczane fazla. 3500 kişiye bir eczane düştüğünü var sayarsak bu rakam çıkıyor. Yaklaşık 55-60 eczanenin yapacağını biz 110 eczane olarak yapıyoruz. Dolayısıyla kazancımız ikiye bölünüyor” dedi.

ECZACININ DURUMUNU SGK’YA ANLATMAMIZ GEREKİYOR

Öte yandan Türkiye Eczacılar Birliği ile SGK arasında protokol görüşmelerinin sürdüğünü anlatan Saygın Garğın, şu bilgileri verdi: “Yürürlükteki protokol bundan 4 yıl önce yapılmıştı. 30 Haziran’da bu protokol sona eriyordu. 7 Haziran’da seçim yapıldı. Hükümet kurulamaması nedeniyle protokol 30 Eylül’e kadar uzatıldı. Bu protokol kapsamında Türk Eczacılar Birliği bünyesinde bende görev alıyorum.

Eczacının ekonomik durumu ortada. Bizim bunu SGK’ya anlatmamız gerekiyor. SGK, siyasi erki yok, dolayısıyla bu protokolü yapabilecek durumda değiliz diyor. Bir taraftan bakıyorsunuz depolara ilaç satma yetkisi verilmesi. Bıçak sırtı düzenlemeler bir şekilde yapılıyor. Siyasetin bıraktığı boşluğu bürokrasi dolduruyor. Bunu da yontarak dolduruyor. Protokol yapmaya gittiğimiz de bunun için bir erk

yok ama başka eczacıdan kazandırılacak alanlarla ilgili devlet ya da bürokrasi bununla ilgisi gücü kendinde görüyor.”

BİRLİK OLMAK ZORUNDAYIZ

SGK protokolü için Isparta’daki eczacılara çağrıda da bulunan Garğın, “SGK protokolü için hep birlikte olmak zorundayız. Isparta’daki meslektaşlarımızı bilgilendirmenizi talep ediyorum. Ben ulaştırmaya çalışıyorum ama yönetim kurulu olarak bu bilgiyi aktarmak noktasında sizlerden yardım istiyorum” şeklinde konuştu.

İŞTE YENİ YÖNETİM

15. Bölge Isparta Eczacı Odası’nın gerçekleştirilen yönetim kurulu seçiminde mevcut Başkan Sayğın Gargın güven tazeledi.Garğın’ın yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: “Ecz. Hakan Yarar, Ecz. Mustafa Ünlü, Ecz Tarık Çetinkaya, Ecz. Esra Nemli Kurtbolat.

Bu haber 757 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...